Béla
8 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség honlapján rendszeres statisztikát adnak ki a határon elfogott illegális határátlépőkről. Sőt még egy kis grafikon is mutatja a főoldalon, hogy alakul napról napra a migráció a déli határon. 

  A hétfői beszámoló címe  viszont egészen meglepőre sikerült:

  33+10+13 ILLEGÁLIS MIGRÁNS

  De vajon, mi lehet ez?

  • Gyors kis agytorna: Akkor lehetne kicsit nehezebb, például: Találja meg a migránst ott, ahol x=25 
  • Példa a jövő tankönyvéből: Ahhoz nem elég beszédes. Akkor valahogy így nézne ki: Ha Marci apukája hetente 5 irakit fog el Kelebiánál, és évente 130 órát túlórázik, akkor hány irakit fog el egy kormányciklus alatt?
  • Pszichológiai fogás: Nem akarják az embereket nyomasztani azzal, hogy mennyi migráns próbál meg átkelni a határzáron, ezért összeadással próbálják elvenni az élét. 33+10+13 az mégse hangzik annyira fenyegetően, minthogy 56. Nagyobb számok esetén például ki lehetne fejezni a migránsok mennyiségét a tíz hatványaival is. Egymillió migráns készül Európába. Nyomasztó, igaz? 1 * 10⁶ migráns készül Európába. Máris fogyaszthatóbb!

  Akit érdekel a száraz és unalmas valóság a police.hu-n elolvashatja a teljes beszámolót.

  A kép forrása: police.hu / Grafika: Záborszky Ede
  A kép forrása: police.hu / Grafika: Záborszky Ede
 • A héten érkezik a Bosszúállók: Végjáték, vagyis a Marvel hatalmas filmopuszának lezárása – a magyar premier előtti vetítés már szerdán elkezdődik, Amerikában péntektől adják a mozik a filmet –, aminek díszbemutatójára tökéletesen összeállított ékszerekkel érkezett a Marvel Kapitányt alakító Brie Larson, ugyanis a bal kezén minden ujjra egy gyűrűt rakott egy jó nagy karkötő kiegészítőjének, az összhatás a színekkel pedig teljesen egyértelmű, hogy a Végjátékban – minden bizonnyal – legyőzendő Thanos páncélkesztyűjére és az abba belepakolt hat végtelen kőre utal a szett.

  Le a kalappal Larson stylistja előtt.

 • Az esport robbanásszerű fejlődésen ment át az elmúlt pár évben nemcsak a világon, de Magyarországon is - elég csak a nemrég nyílt Coca Cola Esport Centerre gondolni -, de sokan még mindig ódzkodnak attól, hogy rendes sportként kezeljék.

  hungrybox.PNG
  Fotó: Twitch / VGBootCamp

  Ha feltételezzük, hogy a rendes sportok egyik összetevője az, hogy elégedetlen emberek pályára nem illő dolgokkal hajigálják a sportolókat - mint például vasárnap a Wolfsburg – Eintracht Frankfurt meccsen -, akkor most az esport is felzárkózott, vasárnap ugyanis egy Super Smash Bros. Melee versenyen 

  valaki megdobta egy döglött rákkal Juan “Hungrybox” DeBiedmát.

  Hungrybox régóta nyomja már a játékot, most éppen a Team Liquid színeiben és amúgy elég sokan utálják, mert egyrészt elég jó, másrészt meg Jigglypuffal játszik, amit elég sokan iszonyatosan frusztráló karakternek tartanak.

  A játékos ezúttal a Pound 2019 nevű verseny nagydöntőjében játszott a Cloud9-os Mango ellen, amit meg is nyert, egy dühös rajongó ezt követően fejezte ki a nemtetszését az állattal.

  A rák amúgy célt tévesztett, de Hungrybox így is eléggé felháborodott rajta, és őrjöngve mutogatta a rákot miközben üvöltözött a közönséggel. Később aztán Twitteren kért bocsánatot, amiért ennyire kiakadt és megjegyezte azt is, hogy amúgy fogalma sincs, hogy hogy nyerte meg a meccset.

  A torna szervezői bejelentették, hogy örökre kitiltják a rákhajigálót a Poundról és a többi szervezőcsapatnak is ezt javasolják.

  (via)

 • Persze csak egy repülőgépig közlekedhetett ezen a módon Orbán Viktor, a Facebook-oldalán megosztott fotóból így nem derül ki, vajon milyen géppel repült el. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Orbán kedden Kazahsztánba utazik, ahol hivatalos látogatást tesz, aztán április 25-28. között Pekingben Kína vezetőivel tárgyal, és részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon.

  A magyar miniszterelnök a kazah fővárosban, Nurszultanban megbeszélést folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel és Askar Mamin miniszterelnökkel, valamint a tervek szerint találkozik Nurszultan Nazarbajevvel,  Kazahsztán első elnökével is.