Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már nem azért, mert elfogyott a férőhely, hanem ez a gyógyulási folyamat rész. A képen látható Isidre Correa április 14-én került az intenzív osztályra, miután pár nappal korábban kórházba került koronavírus fertőzéssel. Június 3-án annyira jobb lett az állapota, hogy kiviszik az intenzívről, és rögtön kitolták a barcelonai tengerpartra.

 • doncarp

  A bicskei Don Carp Lake-ről már volt itt szó a Mindeközbenben, mert a horgásztó üzemeltetői szokatlan, de nagyon hatékony módját találták ki az egyébként nem túl látványos sport, a horgászat, na meg persze ezzel együtt a horgásztó népszerűsítésének. Mégpedig azt, hogy látványos, nagyjából félórás természetfilmeket forgatnak a tóról, valamint a horgászatról.

  A Pontyok birodalma után elkészült az új alkotás, a Hidden Paradise - A halak birodalma című, ami ugyan horgászfilmnek indul, de a végére sokkal több lesz annál.

  Igazából a film végére a horgászat, ahonnan az egész kiindul, szinte másodlagossá válik. Ez egyébként a valóságban is így van, ha valaki nem a sportérték, hanem a társaság meg a természet miatt horgászik, akkor egy idő után maga a horgászat csak fedőtevékenységgé válik valami egészen máshoz.

  A Don Carp Lake új filmjében megismerhetjük a bicskei tó körüli lenyűgöző állatvilágot, és megint kapunk néhány hihetetlen felvételt vízi madarakról, rókákról, őzekről, a természet működéséről.

 • Remek példa lett, hogy milyen hatással van a gazdaságra, ha legalizálják a melegek házasságát. Az Egyesült Államokban a 2015 óta engedélyezett ceremóniáknak köszönhetően 

  3,8 milliárd dollárral, azaz megközelítőleg 1 170 559 600 000 forinttal

  gyarapodott az állam és a helyi gazdaság.

  Emellett 45 000 új munkahely jött létre, és 244,1 millió dollárnyi adót is befizettek a vállalkozások 2015 óta.

  Kutatói becslések szerint 513 000 azonos nemű házaspár van az Egyesült Államokban, ebből 293 000 házasodott össze 2015 júniusa óta, amikor a legfelsőbb bíróság az Obergefell kontra Hodges ügyben hozott határozatot, amelyben ugyanolyan házassági jogot garantált az azonos neműeknek, mint a heteroszexuális pároknak. Ennek köszönhetően 37 tagállamban lett legális a melegek házassága.

  Hogy jött ki a matek?

  Williams Institute professzorai egyedi módon, a meglévő adatokra támaszkodva számították ki a 3,8 millió dolláros összeget. Ez a kalkuláció nem tartalmazza 2020 márciusa utáni időszakot, mivel a koronavírus miatt le kellett mondani az esküvőket. 

  3,2 milliárd dollár: Az azonos nemű párok esküvőire fordított teljes kiadás 2015. június és 2020. március között.

  543,8 millió dollár: Az összes költése azoknak a vendégeknek, akik nem az Egyesült Államok állampolgárai. Ezeket a költéseket úgy kalkulálták, hogy beleszámolták az étkezést és az egyéjszakás szállást plusz egy fővel a szobában, ami személyenként kb. 116 dollárra jött ki. Ezt megszorozták 4 688 000 fővel, akik 2015 óta részt vettek az esküvőkön.

  244,1 millió dollár: Az azonos nemű esküvők teljes adóbevétele, ennek mértéke 6,48% volt.

  Ön szerint jót tenne az azonos neműek házassága a magyar gazdaságnak?

  via CNN

 • Szerdától vasárnapig, öt napon át 50 online programmal rendezik meg az idei Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt, a beszélgetéseket, felolvasásokat, író-olvasó találkozókat a Margó Facebook és Instagram oldalán közvetítik.

  96330757 3544283435600226 5854277828765286400 o

  A fesztiválon fellép többek között Grecsó Krisztián és Láng Zsolt, a Libri irodalmi díjak nyertesei, Bereményi Géza, Cserna-Szabó András, Erdős Virág, Zoltán Gábor, Fiala Borcsa, Háy János, Krusovszky Dénes, Ablonczy Balázs, Péntek Orsolya, az idei Aegon Irodalmi Díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva, Mécs Anna, Berta Ádám és Tompa Andrea. A részletes programot itt találja.

  A Trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából a Margó tematikus nappal készül, vendég lesz például Ablonczy Balázs és Ungváry Krisztián történész, bemutatkozik Kötter Tamás második világháborús novelláit tartalmazó kötete, illetve a Cserna-Szabó András és Fehér Renátó szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológia.

  A Margó Extra beszélgetéssorozatban Orvos-Tóth Noémi, Eke Angéla, Török-Illyés Orsolya és Mácsai Pál mesél arról, milyen hatással van életére, munkájára az irodalom. A Margó Extra speciális különkiadásában pedig a Grecsó fivérekkel lesz beszélgetés, akiknek ősszel mutatkozik be a Várkert Bazárban Többet magunkról című közös produkciójuk.