Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezt a tanulságot vonhatta le történetéből az a jamaicai férfi, aki az Egyesült Államok határőrein akadt fenn, mert három üveg méz volt nála. Méz. Nem "méz", hanem tényleg, de a határon "méznek" vélték, vagyis, hogy valami susmus van a dologban, azt gyanították, hogy ez valójában metamfetamin, szóval, kristály, meth, speed, ahogy tetszik.

  Szegény Leon Haughton szeret mézet tenni a teájába, így amikor karácsonykor Jamaikába utazott a rokonaihoz, vett is párat a hazaiból, mielőtt visszautazott volna marylandi otthonába – írta a Washington Post. Baltimore repülőterén azonban csattant a bilincs és a 45 éves, büntetlen előéletű, zöld kártyával, munkahellyel rendelkező, hatgyerekes férfi máris rács mögött volt. Az ügyet szövetségi szinten vizsgálták zöld kártyája miatt, ami tovább lassította a folyamatot. Végül 82 nap fogva tartás után mondták ki, hogy a méz nem valami máz a meth elfedésére, hanem tényleg a méhek erre szakosodott gyomrát megjárt virágporról van szó, ami egyébként méz alakban soha sem romlik meg

  „Ha nem lettek volna körülöttem erős emberek, talán börtönben is maradok...Teljesen felforgatták az életem” – mondta Haughton, aki takarítói és építőipari állását is elvesztette a három hónapos őrizet alatt. Hónapokba telt, mire élete visszatért a normális kerékvágásba. Haughton szerint ha beindul a rendszer bürokratikus ereje, szinte lehetetlen megállítani, így kerülhet pár üveg mézért egy ártatlan ember hónapokig börtönbe, főleg, ha jamaikai. Szerinte ugyanis az egész történet mögött az áll, hogy a rendőrök a szigetet eleve a drogbandák bázisának tartják, így, aki onnan jön, sokkal gyanúsabb, mint aki Európából érkezik. Szóval, a maciméz talán nem olyan kockázatos, de azért a jelek szerint jobb nem próbálkozni vele.

 • Hogy mennyire fontos, azzal néhány hete szembesültem, amikor kempingezéshez vennem kellett egy hosszabbítót Olaszországban, majd itthon rájöttem, hogy nem vettem hozzá három csatlakozójúból két csatlakozójúvá átalakító adaptert (ugyanitt: ha valaki arra jár, legyen olyan jó, hozzon egyet lécci, és juttassa el hozzám). Persze a feledékenységemet nem oldaná meg egy világtérkép, de a legközelebb utazáshoz jól jönne, ha tudnám, hogy melyik országban milyen konnektor használatos. Ebből a szempontból tehát remek ötlet az országokat konnektor-típusok szerint csoportosító térkép, amiről kiderül, hogy a világon 13 különböző szabvány van erre.

  konnektor

  Sajnos maga a térkép igazából viszont nem használható, mivel a készítők igen sajátosan értelmezték a színkódolást, így a 13 különböző típusból hatot is egyfajta türkizes kékeszölddel jelöltek, míg további kettőre a narancssárgát használták. Így például látszólag Olaszországban és Magyarországon ugyanolyan csatlakozót használhatnánk – miközben nagyon is kiderült, hogy nem. De legalább az látványos, hogy hol használható mérges ufó (H típus) és hol szomorú ufó (I típus).

 • A Walt Disney Studio tegnap kiadta az új élőszereplős remake-jének előzetesét, amiben láthatjuk, hogy fog kinézni a 2019-es Susi és Tekergő.

  Amikor épp nem számítógéppel animálják, akkor Tekergőt egy a 2 éves terrier-keverék kutya játsza.

  A Monte névre hallgató állatot egy új-mexikói menhelyről küldték Phoenixbe egy kutyaotthonba, ahol egy csapat hollywoodi állattréner figyelt fel rá, majd egyikük örökbe is fogadta.

  via CNN

 • Grant Woolard zenész-producer elég sok munkát feccölt a lenti videóba, és még csak nem is a (szintén remek) vizuális megvalósításba.

  70 ismert klasszikus zenemű zongorás mashupját alkotta meg hat percbe sűrítve, Beethoventől Mozarton át Rimszkij-Korszakovig - aztán néha jön easter eggnek egy Scott Joplin vagy Rick Astley. Zseniális az egész, ráadásul ez már a harmadik ilyen egyveleg Woolardtól (az első itt, a második itt megtekinthető/hallgatható).

  (Laughing Squid)