Erzsébet
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 10 évvel ezelőtt mutatta be az HBO a nagysikerű True Blood c. vámpírsorozatát, amely egészen másmilyen is lehetett volna a készítő, Alan Ball szerint. Ball a Hollywood Reporternek mesélte el, hogy eredetileg igazi A listás hollywoodi sztárok is szóba jöttek a legfontosabb szerepekre.

  Mint kiderül, hogy a két főszereplő, Sookie Stackhouse és Bill szerepére eredetileg jelentkezett két, ma már befutottnak számító színész is, névszerint Benedict Cumberbatch és Jessica Chastain, illetve a harmadik évadban felbukkanó vérpárducot pedig Jennifer Lawrence alakította volna. Utóbbit Ball nagyon szerette volna a szerepre, de Lawrence akkor még csak 17 éves volt, és végül mást kellett keresniük.

  Az egész azért különösen érdekes, mert a forgatáson jött össze egymással a két főszereplőt alakító Stephen Moyer és Anna Paquin, akik ma már férj és feleség, és két gyermekük is született.

 • Más is járt úgy, mint én, a hülye autós, akin ismeretlenek önzetlenül segítettek, ahelyett, hogy megrántották volna a vállukat azzal, hogy „nem az én dolgom”.

  Szerencsére nem vagyok egyedül a történetemmel. Kinyílott a pitypang rovatunkban három olvasói levél:

  • Velem ugyanez történt: bezártam az autót, majd benne hagytam a kulcsot kívülről. Kispesten a városház téren. Reggel otthon kulcskeresés, persze sehol, mindegy, megyek tartalékkulccsal. Amikor a kocsihoz értem, odarohant a Városháza recepciósa, átadta a kulcsot. Valaki nekik adta le, ők meg figyelték a kocsit, hogy visszaadhassák. Innen is kösz!
  • Évekkel ezelőtt felhívtak a munkahelyemen, hogy az autóm lehúzott hátsó ablakkal áll az utcán. (Előző este hazavittem valakit, aki nem húzta vissza, én meg nem vettem észre a sötétben.) Mivel céges kocsiról volt szó, már az se volt egyszerű, hogy kiderítsék, hogy kit kell felhívni. Rohantam persze haza és legnagyobb döbbenetemre egy rendőrautó parkolt mögötte két rendőrrel. Vigyáztak a kocsira, amíg hazaértem...
  • Minden nap két kutyával mentünk levegőzni a közeli erdőbe. Mindkét autónk kulcsa a nadrágom övtartóján lógott. Hazasétálva vettem észre, hogy a kulcsokat mindenestől elvesztettem. Gondoltam, nem baj van pótkulcs, majd másoltatok és kész. Ezért bementem az autókereskedőhöz (a pótkulcsot használva) és kértem két új kulcs megrendelését, de kiderült, hogy annak darabja 70-100 ezer forint lenne. Úgy döntöttem, inkább megkeresem az erdei avarban. Másfél kilométer volt a sétáltató útvonal, így 100 méter után az az ötletem támadt, hogy lombfúvót használok. Itt jött az első segítség: az alig ismert vállalkozó első szóra kölcsön adta a drága lombfúvót! Sajnos hiába fújtam és takarítottam végig az utat, a kulcsok nem lettek meg.

  Itt jött a második segítség: másnap felhívtak az autókereskedőtől, hogy megvannak a kulcsaim, leadta náluk a megtaláló. Kiderült, hogy egy úr  5-10 percre rá megtalálta az avarban a kulcsaimat, hogy elhagytam. Ezután betelefonált a márkakereskedésbe mely városunkban ezt a típusú autót forgalmazza, ahol véletlenül az a szakember vette fel a telefont, aki tudott az elveszett kulcsokról. A megtaláló megadta a szalonban elérhetőségét, ezért fel tudtam hívni és megköszönni, hogy a kulcsaimat még le is adta a szalonban. Nem fogadott el semmit a hálából fölajánlott ötleteimből, csak köszönte, hogy köszönöm. (Az autószalonba vittem egy karton sört)

 • Utcát neveznek el New Yorkban a Biggie Smallsként is ismert rapperről, írja a Rolling Stone. A róla elnevezett utca a Bedford-Stuyvesant körzetben található, ahol Biggie felnőtt, az utcát pedig a Christopher Wallace Way nevet kapja a rapper polgári neve alapján. A végleges engedélyt New York város tanácsa és Bill De Blasio polgármester adhatja meg, de a magazin szerint ez már csak formalitás.

  Tavaly már egy pár kosárpályát elneveztek a rapperről, illetve Brooklynban a május 21-i születésnapját is hivatalos Notorious B.I.G-nappá nyilvánították, és nemrég a helyi Brooklyn Nets kosárcsapat is bemutatta a rapper inspirálta új mezét is.

  Biggie Smalls New York egyik legismertebb rappere, aki kulcsszerepet játszott a '90-es évek nagy rapháborújában Kelet és Nyugat között, amelynek Tupac '96-os, majd Biggie '97-es meggyilkolásában csúcsosodott ki.

 • Indiában ma tartják a World Toilet Day nevű rendezvényt, ahol 1000 fehér léggömböt is elengedtek "WC-t mindenkinek" üzenettel. 

  És hogy miért fontos ez? Mert Indiában évente több százan halnak meg, miközben takarítják a csatorna csöveit a föld alatt - ezt főként az alacsonyabb kasztba tartozó indiaiak végezik. Egy 2011-es népszámlálás szerint 180.657-en foglalkoztak kézi csatorna takarítással, és 794.000 háztartásban volt ilyen típusú emberi salakanyag eltávolítás.

  Nem véletlen ezért aztán, hogy ez az iskolás lány az arcán azt követeli: Tiszta Indiát!