Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha éppen Új-Zélandra tervezne utazni, jobb, ha tudja:

  minden odaérkezőt megkérnek, tegyenek fogadalmat, hogy ottlétük alatt vigyáznak a természetre.

  Ez az úgynevezett "Tiaki Ígéret". Tiaki  maori nyelven azt jelenti, védni, óvni valamit.

  Ez a fogadalom egyébként nem egy lista arról, hogy mit lehet csinálni vagy mit nem, és alá sem kell írni semmit. Egyszerűen csak elültetik az ember fülében a bogarat, hogy amíg ott vannak, addig legyenek kegyesek a természethez.

  Az ENSZ szerint egyébként Új-Zéland a nyolcadik legboldogabb állam a világon, többek között pont a természet közelsége miatt.

  (CNN)

 • Most hétvégén tartják a Budapest Sportarénában a Baba-Mama expót, amire érthető módon leginkább mamákat várnak, akik adott eseteben hozzák a babáikat is, jelentős részük babakocsiban.

  A látogatók viszont csodálkozva tapasztalhatják, hogy a helyszínre érve szimpatikus fiatalemberek ragadják meg a babakocsikat és viszik le azokat a lépcsőn a kiállítókhoz a küzdőtérre. Ez egy olvasónk például annyira meglepte, hogy azt gondolta, nem működnek a liftek az Arénában. 

  Az expó szervezői szerint a helyzet nem ennyire drámai: mint mondták, az Arénában három lift is van, amik működnek, viszont azok leginkább azért vannak ott, hogy kerekesszékkel le lehessen jutni a koncertekre. Arra viszont, hogy minden második látogató lifttel akarjon lejutni a küzdőtérre, ahogy ez előfordul, mikor babakocsis légiók szállják meg a helyszínt, nem annyira alkalmas a három felvonó, pontosabban óriási sorok lennének, ha mindenki liftezne.

  Ezért a szervezők állításuk szerint évek óta úgy segítik elő a babakocsis anyukák és a kiállítók találkozását, hogy alkalmaznak segítőket, akik azért vannak ott, hogy le és fel hordják a babakocsikat. 

 • Sokszor elmondtuk már, hogy hatalmas rajongói vagyunk a rendőrségi fotósoknak, náluk brutálisabb szociofotókat senki nem tud lőni ebben az országban. Ma azonban egy különös kép jelent meg a Police.hu-n:

  Fotó: Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság / Police.hu

  Úgy tűnik, mintha ennek a mosonmagyaróvári férfinak az ökle - amivel beverte egy másik férfi orrát - bűnjellé avanzsált volna. Egyébiránt Z. J. Csaba azért ütötte meg minden figyelmeztetés nélkül a másik férfit az utcán, aki éppen telefonált, mert elszámolási vitája volt vele, és amikor meglátta, bedühödött.

 • Az észak-keleti határhoz közeli Zabar az ország leghidegebb helye Magyarországon. Éjszaka megint ott volt a leghidegebb az országban, -8,1 fokot mértek.

  46415004 1934285089980643 6254656514049441792 n.png
  Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

  A zabariak évente összesen 50 körüli nap hidegrekordját tartják, ráadásul a rekordok többsége nyáron jött össze. És mindez miért? Mert, a Nógrád megye északkeleti határán a Medves-fennsík peremén fekvő Zabar olyan felszíni mélyedésben, úgynevezett fagyzugban helyezkedik el, amelybe minden oldalról beáramlik a lehűlt levegő.