Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyot futott székfoglaló akció a Corvin mozi kiselejtezett székeiért. Az akciót eredetileg zárt csoportban hirdették meg, állítólag csak kiszivárgott, ezért jelent meg a vártnál sokkal nagyobb tömeg a 980 darab, ezer forintért kínált székekre.

  Az első negyedórában már el is ment 280, így bizonyos, hogy nem jutott székhez minden sorbanálló. Sőt, két sorban: egy a metrótól, egy pedig a plázától kígyózott a fővárosi önkormányzat cége, a Budapestfilm Zrt. tulajdonában lévő Corvin Moziig. A sorok azonban nem rivalizáltak, a bejáratnál szépen összefonódtak, így nem lett közelharc a székekért, amiből egy ember egyébként 15 darabot vihetett el.

  Pontosabban, jegyezhetett elő: ma ugyanis csak kifizették és lefoglalták a székeket, azokat majd egy későbbi időpontban lehet elvinni.

 • A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak például a menekültekkel vagy a melegekkel szemben.

  harrypottter-trio-young-firstphoto-700x356

  Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus.

  Vonjuk le a következtetést: Harry Potter egyenlő liberális agymosás, Soros-terv, keresztényüldözés, tiltsák be.

 • Scott-Wellenbach-plans-to-give-his-PokerStars-winnings-to-charit

  671 ezer dollárt, vagyis kb 187 millió forintot kaszált Scott Wellenbach 67 éves kanadai pókeres a Bahamákon tartott PokerStars Caribbean Adventure versenyen, ahol a harmadik helyre jött be. A civilben tibeti tolmácsként dolgozó férfi nem sokat gondolkodott, mire költse a vagyont, úgy ahogy van felajánlotta jótékony célokra, a szegényeket segítő Oxfamnek, az Orvosok határok nélkülnek és hasonlóknak.

  Wellenbach annyival kommentálta a dolgot, hogy a sok meditációból adódó önfegyelem hozta el neki a nyereményt, és gyakorló buddhistaként nem is tehet mást, mint hogy a nála jobban rászorulókat segíti vele. (via)

 • Pár napja kezdett el keringeni a neten a sztori egy régi westernsorozat, a Tracktown egyik epizódjáról, ami állítólag arról szól, hogy egy poros vadnyugati kisvárosba megérkezik egy Trump nevű szélhámos, aki teledumálja a helyiek fejét azzal, hogy jön a világvége, amit csak úgy tudnak átvészelni, ha falat építenek a város köré. Ő meg pont ért is a falépítéshez, már ha eleget fizetnek neki. Aztán később lebukik a hazugságaival, letartóztatják, majd az epizód végén lelövik.

  Az áthallások annyira szájbarágósan egyértelműek Donald Trump elnökkel és a mexikói határra tervezett fallal, hogy rögtön bejelez az ember kamuriasztója. A történet azonban ezúttal tényleg igaz, a Snopes utánajárt, megkereste a CBS tévé illetékeseit, és kiderítette, hogy a sorozat első évadának 30. része tényleg ezzel a sztorival, ezekkel a szereplőkkel futott 1958-ban. Fel is került YouTube-ra a teljes rész, íme: