Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nézzük a dolgok jó oldalát: talán biztosra akar menni, hogy semmiképp ne üljön addig autóba, amíg el nem távozik az alkohol a szervezetéből. Mindenesetre a miskolci rendőrök nem értékelték az ötletet ilyen pozitívan, úgyhogy lopás vétség elkövetésének a gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen személlyel szemben.

  És hogy mi történt? A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig ismeretlen férfi 2018. november 27-én a Miskolc, Tiszai pályaudvaron található egyik cég főporta helyiségébe bejutva eltulajdonított egy digitális alkoholszondát.

  A rendőrök arra kérnek mindenkit, hogy ha tudnak valamit a képen látható úrról, jelezzék a 06-46/514-506-os telefonszámon, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívón. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán.szondaman

 • Biztos ön is látott már aktatáskás harmincas férfit reggel rollerrel az irodaház felé gurulni. Vagy esetleg éppen ön az aktatáskás harmincas férfi a rollerrel, ez esetben ne olvasson tovább.

  Amerikában a spéci kávék és drága vizek után új szimbóluma van a Szilícium-völgy életstílusnak: a bérelhető elektromos rollerek. Ezek lényegében úgy működnek, mint a már nálunk is ismert bringás változat, a MOL Bubi, az ember előfizet, feloldja őket a mobilalkalmazáson át, és már gurulhat is.

  Sokaknak azonban az utcán szanaszét heverő rollerek a dzsentrifikációt, a kamu-ázsiai éttermeket és az emelkedő albérletárakat jelentik. Még a nyáron futott nagyot a neten, ahogy egy tini feltör egy elektromos rollert és fizetés nélkül használja.

  A rollerrel aztán tovagurul egy férfi, mire a rollert feltörő srácnak felteszik a nagy kérdést: De mi lesz ha soha nem jön vissza?

  Akkor szerzek egy másikat.

  A Bird márkájú rollereknek nincs állomásuk, tehát nem úgy van mint a Bubinál, hogy a megfelelő helyre kell lezárni a bringát, hanem ott hagyja az ember ahol akarja. A roller elméletben addig nem működik, amíg az alkalmazással feloldásra nem kerül, de azonban a srác kihasznált egy hibát a rendszerben, amivel fizetés nélkül is fel tudta oldani.

  Untitled-1

  Egy másik felhasználó megosztotta egy módszert, amivel hardveresen lehet átalakítani a rollert, hogy ne függjön többet az alkalmazástól, így egy bérelhető rollerből "személyes" rollert lehet varázsolni. A szükséges hozzávalók ára mindössze 32 dollár.

  A rollerszolgáltató Bird eléggé bepöccent a dolgon és le akarta szedetni a bejegyzést, azonban később kénytelen voltak kicsit visszavenni a keménykedésből. Sok városban ugyanis az önkormányzat egész egyszerűen elszállíttatja a szabálytalanul parkoló kétkerekűeket, amik a járműtelepen végzik, és végül elárverezik őket, tehát az átalakítás nem feltétlenül jogsértő. 

  San Franciscóban azonban még ennél is jobban elszabadultak az indulatok. A régióban egyre nő a feszültség a szegény helyiek és a közeli Szilícium-völgyben dolgozó, magas jövedelmű jövevények között. A dühös helyi techvandálok kibelezik a robogókat és felhasználják az alkatrészeiket, hogy cyberpunk filmekbe illő alkotásokat hozzanak létre belőlük. 

  A kevésbé technikai beállítottságú helyiek egyszerűen csak összetörik, felgyújtják a rollereket, de van aki egyszerűen

  bedobta a gyűlölt rollert a tengerbe.

  (Daily Beast)

 • Elég ütős reklámot talált ki magának az AeroMexico repülőtársaság: mivel sokkal kevesebb észak-amerikai utazik Mexikóba, mint fordítva, így mindenki, akiben csörgedezik némi mexikói vér, kedvezménnyel repülhet át hozzájuk.

  Ahány százalékban mexikói az ember, pontosan annyi százalék a kedvezmény is.

  A reklámban megkérdeznek párt embert, hogy átutazna-e Mexikóba, mire a válasz - nem nagy meglepetésre - az, hogy nem, pedig a burrito meg a tequila az jöhet ezerrel. Aztán nagyokat döbbennek, mikor megtudják, hány százaléknyi mexikói DNS-ük is van. A kedvezményes repülőjegyre pedig természetesen még a szemük is felcsillan.

  A reklám tavalyi, de az egyre forrongóbb trumpi politikai hangulatban még mindig elég aktuális. 

  (CNN)

 • Farkas Zsófia szobrászművész a Nagy halak emlékezete című, lebegő óriásszobrai tavaly nyáron kerültek ki ideiglenesen a Dunára, aztán gyorsan el is tűntek onnan, ahogy idejük lejárt. Nem is hallottam róluk azóta, ám most egy kedves olvasónk, Zoltán küldött róluk pár képet: köszönik, megvannak, mégcsak a folyótól sem kerültek messze. A Graphisoft Parkban fekszenek partra vetetten.