Aliz
6 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Közös Halmaz Alapítvány 20. századi történelmi traumák feldolgozására tesz kísérletet, az a céljuk, hogy gondolkodásra, együttérzésre, mérlegelésre késztessék az embereket korszakokkal és eseményekkel kapcsolatban, amik gyakran indulatot váltanak ki. 

  Első filmfesztiváljukon ebbe a témakörbe tartozó filmeket mutatnak be, például a Megáll az időt, a Terápia sorozat egyes részeit, az 1945-öt, az Aurora Borealist, az Eldorádót vagy a Te rongyos életet, majd a filmesek történészekkel, pedagógusokkal, politológusokkal ülnek egy asztalhoz. 

  A fesztivál időpontja: 2018. november 16-18., helyszíne a Premier Kultcafé (volt Vörösmarty Mozi, 1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

  A részletes program itt megtalálható.

 • Másfél méter magas, kék villogóval, forgó kamerával felszerelt robotzsarut eresztettek az emberek közé Szingapúrban az ASEAN konferencia alatt. 

  Egy helyi hi-tech cég által létrehozott robotrendőrnek ugyan nincsen semmilyen fegyvere, de mindent lát, ami körülötte történik, képes akadályokat kikerülni, de a jelenléte nem volt túl tekintélyt parancsoló, a résztvevők vigyorogva szelfiztek bele a Yahoo beszámolója szerint. 

 • Az idei szezontól a Forma-1-es pilótákat a versenyzői parádé előtt már nem hostessek, hanem gyerekek kísérik. Ez nyilván hatalmas élmény a gyerkőcöknek, azonban nem árt odafigyelni a részletekre: a ferraris Sebastian Vettelhez például nem jó ötlet a mercedesesek által aláírt sapkával odamenni.

  A német világbajnok lekapta a srác fejéről a sapkát, rátette a sajátját, majd a közös kép után névre szólóan alá is írta neki. Jófejségből jeles.

 • Aki követi a Való Világ 9. évadát, az nagyon gyakran találkozhat a "parittyázás" kifejezéssel, a lakók ugyanis úton-útfélen használják. A szó ősforrása VV Csoki, aki a villába költözése előtt négerként annyit vállalt kisfilmjében, hogy bent is néger lesz, ebbe pedig valljuk be, nehéz lenne belekötni.

  A civilben olasz tolmácsként dolgozó villalakó a szövegkörnyezet alapján valószínűsíthetően a szexuális aktus szinonimájaként használja ezt a nyelvi leleményt, ebben a videóban 46 másodpercnél az ő szájából is meghallgathatja, akinek erre van igénye. 

  Egyelőre nem sikerült rájönnöm, hogy a szex minden fajtájára érti-e, vagy kizárólag a behatolásra vonatkozik a parittyázás. Ahogy arra sem, hogy Csokin és közvetlen környezetén kívül használja-e még valaki magyar nyelvterületen a kifejezést, a Google-keresés ugyanis még csak ehhez közelítő találatokat sem ad. Segítsenek kitalálni!

  Hallotta már a parittyázás kifejezést a szex szinonimájaként használni?

  • 747
   Nem, és soha nem is akartam
  • 393
   Nem
  • 46
   Igen
  • 28
   Igen, magam is használom