Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Azt lehetne hinni, hogy egy sztár, akinek 14 millió ember követi minden mozdulatát az Instagram kép- és videómegosztón, az örül is ennek a lehetőségnek, de ez nem így van: Madonna ugyanis kikelt ellene, mondván,

  AZ Instagram arra van tervezve, hogy rosszul érezd magad miatta.

  "Állandóan másokhoz hasonlítgatod magadat. Ilyennek kéne lennem, így kéne viselkednem, így kéne kinéznem? Ettől népszerűbb vagy sikeresebb leszek? Az emberek a mások elismerésére való vágyakozás rabjai. Én megtagadom, hogy fejet hajtsak az előtt, amit a társadalom elvár tőlem mint nőtől" - jelentette ki Madonna, hozzátéve, neki szerencséje volt, hogy még a közösségi média előtti korban alakíthatta ki a saját személyiségét.

  (via Guardian)

 • Igazán megható marketing-fogásnak lehettek tanúi mindazok, akik különös érdeklődést mutatnak a levitézlett zenekarok kiürült pénztárcájának újratöltésére szervezett nosztalgiaturnéi iránt, és épp jelen volt Londonban június 15-én a Spice Girls koncertjén.

  Geri Horner, akit lánykori nevén, Geri Halliwellként, vagy még inkább Ginger Spice-ként tart számon a popzenetörténet, olyan emelkedett hangulatba került a koncerten, hogy a távozása emlékére írt Goodbye előtt közölte:

  Mondanom kell valamit, amit már rég el kellett volna mondanom. Bocsánat. Bocsánat, hogy kiléptem. Csak egy kiskölyök voltam. Nagyon jó újra együtt lenni a lányokkal, akiket szeretek."

  Indokként persze egy kicsit furcsa a kiskölyökség, az okok azért ennél komolyabbak voltak: a sztár kiégéssel küzdött, egy dokumentumfilmben pedig azt mondta, el is távolodott a többiektől.

   (via BBC)

 • Eléggé megörülhetett az alább látható kínai család annak a néhány négyzetméternyi parkolóhelynek, amelynek bevétele aztán akkora pusztítással járt, mintha legalábbis a légierő próbálkozott volna.

  A nő egy bátortalan kísérlet után kiszállt, és inkább ráhagyta a beállást az apjára. Miután az egész család kiszállt a járműből, apuka hátramenetbe kapcsolt, és miközben kis híján elütötte a lányát, nagy sebességgel megindult hátrafelé, majd nagy sebességgel elkezdett előrefelé körözni a szűk utcácskában felborítva a kukákat, és többször nekimehetett a környék tárgyainak, hogy a parkolási kísérlet legvégén a gyakorlatilag totálkárosra tört autóból kiszálljon. És billegve beszálljon a hátsó ülésre.

   Via 24.hu

  qwrfafv
 • Az olasz futball őse, a calcio sokkal inkább hasonlított gladiátorképzőre vagy utcai harcos fesztiválra, rögbire, mint a ma ismert labdarúgásra. A 16. században kialakult játékban is volt már labda, de szabályok nem nagyon. 

  A calcio Firenzéből ered, ahol négy városnegyed 27-27 fős csapatai mérkőztek meg egymással egy 80x40 méteres homokos területen. A játék célja már akkor is a gólszerzés volt, az ellenfél alapvonalán lévő hálóba kellett behajítani vagy rúgni a labdát.

  Egy calciomeccs rendszerint tömegbunyóval kezdődött, amiben nagyjából minden technika megengedett volt, lerúgás, birkózás, pofozkodás, becsúszás. A gólszerzésre akkor volt a legnagyobb esély, ha már tisztább volt a terep, tehát sikerült harcképtelenné tenni az ellenfél néhány játékosát. Aki nem mozog, nem okoz gondot. A labdát nem kellett feltétlenül rúgni, kézben is lehetett vinni. Szóval még kezezésért sem állíthatták meg a játékot. 

  Az ősi calcio nem merült feledésbe, Firenzében még mindig rendeznek egy-egy meccset, és mostanra sem nagyon puhult fel a játék.