Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szokatlan üvegablakra figyelt fel egy twitterező egy templomban: az üvegablakra festett jelenet Michalangelo Pietà (Fájdalmas anya) alkotására hasonlít, amin Mária az ölében tartja fiát, miután azt levették a keresztről. Ez látható a Rosievix nevű Twitter-felhasználó fotóján is, azzal a különbséggel, hogy Mária egészen szokatlanul fogja Jézust, írja a Mirror.

  Untitled-7
  Fotó: Rosievix ‏ @Rosievix / Twitter

   Hogy mi volt a művész szándéka, nem tudni, de hogy a színválasztás nem volt szerencsés, az biztos.

 • Néhány felesleges információ, amelyet bedobhat, ha mindenkinek el akarja venni a kedvét a kvízektől. A mai téma: nemzeti himnuszok.

  • A világnak egyetlen költője van, aki két országnak is írt himnuszt. Na ki?

  Hát, Rabindranat Tagore. Oké az egyik akkor India, de melyik a másik? Banglades.

  • Milyen nemzetiségű írta az albán himnusz zenéjét?

  Román.

  • Melyik ország himnuszát írta meg háromszor is ugyanaz a szerző?

  Szovjetunió/Oroszország. Az Oscar-díjas Nyikita Mihalkov apja, Szergej Mihalkov.

  • Miben közös a himnusz zenéjét tekintve Bahrain, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Liechtenstein, Lengyelország?

  Himnuszaiknak nincsen ismert zeneszerzője.

  • Van egy dal, amely két országnak is himnusza volt. Melyik kettőé?

  Az egyik az NSZK volt, nem hivatalos himnusznak használta, 1949 és 1952 között. A dal címe: Ich hab' mich ergeben. Na de van egy ország, amelyiknek most is ez a himnusza! Esetleg Liechtenstein? Luxemburg? – hangoznának az esélyesnek tűnő tippek. Hát nem! Annyira nem, hogy elképesztő. Az Ich hab' mich ergeben dallama Mikronézia himnusza!!! Váratlan emléke annak, hogy errefelé egy ideig Németországnak is volt gyarmata.

 • Speciális, politikamentes paklival készül a Mattel játékgyártó az amerikai ünnepi szezon előtt – a hálaadás kezdetével egyre gyakoribbak az amerikai családoknál az összejövetelek, amik egy kutatás szerint elég gyakran politikai vitába váltanak át egy idő után. Látszólag ez alól már egy jó UNO-parti sem kivétel.

  Aki játszott már a népszerű kártyajátékkal, tudja, hogy vannak benne többek között kék és piros kártyák is, ezek viszont bajosak, mert a kék a demokraták, a piros pedig a republikánusok színe. A Mattel szerint ez problémát jelenthet, de hogy senkinek ne kelljen politikai oldalt választania, az ünnepi szezon előtt piacra dobnak egy olyan új paklit is, amiből kihagyták ezt a két színt.

  854081161001 6106605047001 6106598652001-vs
  Fotó: Mattel

  via 24.hu