Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csak épp nem arra a kapura, ami előtt épp most még a korong van. Az észak-amerikai hokiligában, az NHL-ben vasárnap éjszaka játszott a Boston és a Buffalo. Itt épp a bostoniak 22 éves csatára, a korábban már büntetőt is kihagyó Ryan Donato van látszólag elhibázhatatlan helyzetben.

  boston

  Csakhogy ott van vele szemben a buffalóiak svéd kapusa, Linus Ullmark, akinek valami egész hihetetlen mozdulattal sikerül megfognia a korongot. Történik mindez 17:23 perccel a harmad vége előtt, 0:0-s állásnál. Majd a védés utáni bedobásból korongot szereznek a Buffalo, felviszi a bostoniak harmadába, feláll, mintha emberelőnyben lenne, és 16:42-nél megszerzi a vezetést. (Az embedelt videót 2:50 körül érdemes elkezdeni nézni.) A meccset végül meg is nyerték 4:2-re.

 • Mintegy 566 nandu él vadon Észak-Németországban, egészen pontosan Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban, a vadon kószáló nagytestű madarak pedig egyre nagyobb gondot okoznak a helyi gazdáknak, akiknek több tízezer eurós kárt is okoznak.

  Az eredetileg Dél-Amerikából származó, 180 centire megnövő struccfélét a húsáért tenyésztik, egy ilyen farmról szökhettek meg a mostani szaporulat ősei az 1990-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején.

  A Deutsche Welle cikke szerint főleg a repce- és gabonaféléket dézsmálják meg, ezért a gazdák azért lobbiznak a kormánynál, hogy kilőhessék a madarakat.

  via 444

 • Ahogy mondani szokás: kizárólag a vidéki lapokból kell tájékozódnia, illetve egy kő alatt kell élni, hogy az embernek per pillanat halvány fogalma se legyen a megszavazott túlóratörvényről, az azt követő tüntetésekről, illetve az ellenzéki képviselők MTVA székházában eltöltött éjszakájáról. (Az Index élő tudósítását itt tudja követni.)

  A BBC News is élőben tudósított az esetről, az Euronewsnak Hadházy Ákos nyilatkozott, miután a fegyveres biztonsági őrök őt és Szél Bernadettet kidobták a közmédia épületéből. Sőt! Maga az M1 is beszámolt a vasárnapi tüntetésről. A maga módján. Mégis van 10 ember ma Magyarországon, aki erről az egészről egy az egyben lemaradt. Meg is tudom nevezni őket. Sorolom:

  VV Adri, VV Csoki, VV Reni, VV Era, VV Roli, VV Lacika, VV Zsuzsu, VV Greg, VV Hunor, VV Vivien.

  Legutóbb a VV6 idejében volt ehhez hasonló eset. Akkor, 2014-ben az országyűlési választásokról maradtak volna le a lakók, de a műsor készítői megoldották, hogy a játékosok élhessenek a szavazáshoz való jogukkal. Persze a választás végeredményét nem tudták meg, csak akkor, amikor kiestek, illetve véget ért a Való Világ. Akár az is előfordulhatott volna, hogy lemegy egy kormányváltás, míg ők mindentől elszigetelten Aurelio helikopterezésén pörögnek. 

  Megnéztem még három jelentősebb eseményt, hogy azokból kimaradhattak-e az akkori villalakók. Az ominózus 2006-os tüntetés ideje alatt nem volt Való Világ. 2004 június és 2010 november között nem volt műsoron a reality. A 2014-es internetadó elleni tüntetés pont a VV6 és a VV7 közötti időszakban volt. A budapesti olimpia elleni aláírásgyűjtésre már lement a VV8, így a széria győztese már egy hónapja szabadon fogyaszthatta a híreket, amikor a Momentum elkezdett aláírásokat gyűjteni. 

  Szóval ilyenre még nem nagyon volt példa, hogy ilyen eseményről, mint hírről lemaradjanak a villalakók.

 • Magyarországon annyira nem divat a pénzekre rajzolgatás, azokon üzengetés, az USA-ban ennek nagyobb hagyományai vannak, vannak például egészen művészi módon átrajzolgatott bankjegyek.

  A lassan egy hete tartó kormányellenes tüntetéssorozat ebben is újdonságot hozott. Két olvasónktól is kaptunk kidekorált forintokat.

  A Where's George mintájára ezúton kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben valamelyik kidekorált papírpénz eljut önökhöz, akkor fotózzák le, és küldjék el nekünk!

  Ön is látott ilyen pénzeket?
  Küldje el nekünk!