Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Túlélte a Dorian hurrikánt az a három tehén, amelyeket egy észak-carolinai szigetről fújt el a szél, írja a BBC. A három állatot a Cedar-szigetről sodorta el a szél, a gazdáik pedig már bele is törődtek, hogy ennyi volt nekik.

  Aztán meglepődtek, hogy a három állatot élve találták meg pár kilométerrel arrébb a Cape Lookout Nemzeti Parkban a part mentén. Szakértők szerint az állatok közel 8 km-t úszhattak, hogy partra érjenek. Az elsőt egy hónappal a vihar után találták meg, a másik kettőt két héttel később.

 • Névtelen, arctalan, szófukar pisztolyhős a The Mandalorian főhőse – nyit az Index The Madalorian kritikája. Pedro Pascal, a címszereplőt alakító színész amint olvasta cikkünket, azonnal keresztbe akart nekünk tenni, és a ScreenSlamnek adott interjújába lazán beszúrta, hogy a karakter neve valójában

  Dyn Jarren.

  A név tökéletesen passzol a klasszikus Star Wars nevek közé, azaz vagy valaki belefejelt a billentyűzetbe és felhasználta a végeredményt, vagy random sci-fi név-generátort használt.

  Skywalker, Kenobi, Fett. Mind erős, klasszikus Star Wars nevek. Azonban az igazi kincs a mellékszereplők nevei: Dud Bolt, Jek Tono PorkinsSalacious B. Crumb, vagy mindenki kedvence,

  Paodok'Draba'Takat Sap'De'Rekti Nik'Linke'Ti' Ki'Vef'Nik'NeSevef'Li'Kek

  a Zsivány Egyesből.

  Jó látni, hogy az új sorozat, amit itthon ugye még senki nem látott – hisz itthon nem érhető el a Dysney+, amin a sorozat fut –, visszanyúl azokhoz az elemekhez, amitől oly népszerű a Star Wars világa.

 • A miniszterelnök csütörtök este fogadta a Várban berendezett irodájában Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek a napokban mutatják be Budapesten A liberalizmus kudarca című könyvét. A találkozóról ki is jött néhány kép az MTI-ben, így derült ki, hogy nem akármekkora földgömb van Orbán Viktor irodájában.

  Bónusz, a földgömbre ránagyítva látszik, hogy ez egy elég régi, és nem is mindennapi térkép, amelyen még a Trianon előtti Magyarországot jelölték: 

  nagymagyarország.PNG
  Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 • 2020-ban ismét Alicia Keys lesz a Grammy-díjátadó házigazdája, írja a CNN. Tizennégy év után vezette ismét nő a Grammyt 2019-ben, az utolsó Queen Latifah volt még 2005-ben.

  A Grammy-gálát jövőre január 26-án tartják a Los Angeles-i Staples Centerben. A tavalyi beszámolónkat a gáláról itt olvashatja.