Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valószínűleg neki is csak annyira volt erőssége a középiskola fizika, mint nekem, mert a férfi állítása szerint

  azért vetkőzött anyaszült meztelenre, hogy a gép aerodinamikáját csökkentve gyorsabban repülhessenek. 

  A 38 éves moszkvai férfiről egy videó került fel LiveLeak-re, ahogy egy szál bilincsben ül a reptéri személyzet gyűrűjében, a moszkvai Domogyedovó reptéren. 

  A férfi állítólag akkor vetkőzött le, mikor megkezdődött a beszállás és meztelenül próbált meg átszaladni a személyzet között. 

 • A magasabb képzettségű anyáknak hosszabb életű lesz a gyereke - állapította meg a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW), ami egy új kutatás során hatezer ember adatait elemezte, írja az MTI. A kutatók megállapították, hogy az 1940-es évektől kezdve

  azon anyák felnőtt gyerekeinek, akiknek legalább középiskolai végzettségük volt, 65 év felett átlagosan két évvel magasabb volt a várható élettartama, mint azoknak, akiknek az édesanyja legfeljebb általános iskolát végzett.

  Ugyanerre az eredményre jutottak akkor is, amikor a felnőtt gyerekek képzettségét és bevételét vették figyelembe.

  Az összefüggés alapja a kutatók szerint az, hogy a jobban képzett anyák jobban odafigyelnek gyerekeik egészséges életmódjára, például a kiegyensúlyozott étkezésre, a mozgásra, kerülve a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

 • A font, a dollárral, az euróval, a jennel és a jüannal a világ öt vezető pénznemének egyike, mindenhol ismerik és beváltják.

  Feltéve, ha azt a brit jegybank, vagyis a Bank of England bocsátotta ki, amely Anglia és Wales területén kibocsátási monopóliummal rendelkezik. Nagy-Britanniában azonban nem egyféle pénzjegyek vannak csak forgalomban, nem is egységes kinézetű a pénz, skót és észak-ír bankok, vagy a korlátozottan önálló szigetek, tengerentúli területek is bocsátanak ki fontot. Legtöbbjükkel főleg csak a gyűjtők foglalkoznak, ritkán lehet velük találkozni, de a skót pénzek például elég gyakoriak.

  Skócia kedvelt turisztikai célpont a magyarok körében is, de nem csak az utazók, akár a kint dolgozó magyarok is találkozhatnak azzal a problémával, hogy amelyik pénz kint jó, az nem biztos, hogy az országon kívül is használható. Három kereskedelmi bank, a Bank of Scotland, a Royal Bank of Scotland és a Clydesdale Bank is bocsát ki saját bankjegyeket. Már az is furcsa, hogy egy kereskedelmi banknak saját pénzei lehetnek, de az még furcsább, hogy ezeket hivatalosan csak Skóciában használják. Mivel egy az egyben válthatók "angol" fontra, valójában a gyakorlatban a skót, vagy az észak-ír bankjegyeket Nagy-Britannia teljes területén elfogadják, de külföldön (így Magyarországon) a pénzváltók és a bankok nem bíbelődnek vele, egyszerűen nem fogadják el.

  A pénzek egyébként tényleg különböznek, azokon főleg skót hírességek, a skót nemzet nagy írói, politikusai, költőnői szerepelnek, például Robert Burns, Walter Scott, William Arrol, Nan Shepherd és Mary Sommerwille. Aki azonban nem szívesen nézegetné őket otthonában sokáig, az jobban jár, ha még utazása során megszabadul tőlük. Nagy gond persze akkor sincs, ha beragadunk velük, bárki, akár csak Londonba is kiutazik a környezetünkből, könnyedén elsózhatja a megmaradt pénzeket.

 • Adele és Jennifer Lawrence belevetette magát a New York-i éjszakába, méghozzá a legendás Greenwich Village környékére, ami hagyományosan a melegbárjairól ismert (innen ered például a Village People neve is). 

  adi 🌼 on Twitter

  Adele and Jennifer Lawrence went to a gay bar, played games, got drunk, fell over and had the best time. If this isn't bff goals, I don't know what is.

  A két celeb bohóckodott egy sort, sőt még egy ivóversenyt is rendeztek, amit Adele csúfosan elbukott. Az énekesnő rosszul viselte a vereséget, viccesen megjegyezte, hogy Jennifer Lawrence-nek nem is lenne helye a bárban, hiszen el van jegyezve. 

  Screenshot 2019-03-24 at 15.12.14.png
  Fotó: Twitter