Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Vatikánban leginkább középkorú és idősebb férfiak hoznak döntéseket dolgokról, így arról is, hogy hogyan lehetne a fiatalabb generációt visszacsábítani a misékre. Azon a megoldáson pedig, amivel előálltak, eléggé érződik, hogy ebben is olyanok döntöttek, akik leginkább magazinokban szoktak olvasgatni arról, mit szeretnek a fiatalok. Valahogy így képzelem el a dolgot:

  - Padre, nagy baj, hogy a fiatalok nem járnak misére, nem érdekli őket a katolikus egyház. Mit csináljunk?

  - Mondja fiam, mit szeretnek a fiatalok manapság?

  - Jó kérdés. Mondjuk a telefonjukat meg a kütyüket, mint  az okosórákat.

  - Hát akkor csinájunk nekik egy okosórát, ami olyan, mint egy rózsafüzér!

  És íme, el is készült a eRosary, egy divatos, elegáns digitális imaeszköz, egyenesen Ferenc Pápa ajánlásával!

  Okosrózsafüzér.png

  És hogy mit tud? Egyrészt víz és porálló, méri az ember vérnyomását és a megtett lépései számát és egy töltéssel négy napig működik. Ezen kívül pedig csatlakozik hozzá egy mobil app, amit 

  úgy kell megnyitni, hogy az ember keresztet vet az okosrózsafüzéres kezével!!!

  ez az pedig segít imádkozni, ahogy ugyanis a felhasználó pöncörgeti a kezében a rózsafüzér golyócskáit, úgy megjelennek a telefonban az aznapra rendelt fontos imádságot. Az alkalmazás egy imádságlistát is összeállít az embernek, hogy aznap épp a világbékéért vagy az óceánok egészségéért kell-e Istenhez fohászkodni.

  Sajnos a vérnyomásmérést és az imádságokat nem köti össze, pedig nagyon jó feature lenne, ha érzékelni, hogy valaki nagyon stresszel vagy baja van, és ajánlana gyorsan egy helyzethez illő imát. Talán majd a következő verzióban! Az okosfüzér egyelőre csak Olaszországban rendelhető, 99 euróba, azaz majdnem 33 ezer forintba kerül. Az imakütyühöz való alkalmazás pedig már letölthető androidra és iPhone-ra. (Hvg.hu)

 • Egészen szürreális videó került fel a rendőrség twitterére szerdán. Egy karancsberényi férfi ugyanis testkamerával végigvette azt, ahogy előbb pálinkázik egyet az ismerőseivel, aztán nem sokkal később motorra ül, és balesetet szenved. 

  Képernyőfotó 2019-10-17 - 12.53.46.png

  A felvétel alapján egy parkoló autóval ütközhetett. Azt nem tudni, hogy milyen sérüléseket szenvedett, a rendőrség leginkább elrettentés céljából osztotta meg a videót.

 • Fedélzeti kamera rögzítette, amint a vonatsínen ragadt autóból pár másodperccel az ütközés előtt szedi ki a járőr a benne ülő sofőrt. 

  Jelenet a teljes videóból
  Jelenet a teljes videóból
  Fotó: Utah Highway Patrol / Facebook

  Ruben Correa járőr hívást kapott szerdán, hogy egy autó a sínen ragadt a Sgt. Nick utcánál Utahban. Miután a jelzett hely közelében megtalálta a gépjárművet, kipattant az autóból, és kirángatta a sofőrt. A járőrkocsiból kiszállás és a vonattal ütközés között 35 másodpercnyi idő telt el. Ruben gyors beavatkozásának köszönhetően mindketten sértetlenül úszták meg az esetet.

  Mint utólag kiderült, a húszas éveiben járó sofőr egészségügyi problémái miatt hajtott le a közeli autópályáról. 

  Az összetört autó
  Az összetört autó
  Fotó: Utah Highway Patrol

  Az utahi autópálya-rendőrség hihetetlennek és hősiesnek minősítette a járőr tettét. 

  Correa csak annyit tett hozzá az esethez:

  Én csak végeztem a munkám.

  A sofőrt orvosi vizsgálat után elengedték, és a szülei hazavitték.

  via CNN

 • Ha valaki töltött már legalább egy kis időt macskák társaságában, nyilván tisztában van azzal, hogy egy olyan állatról van szó, ami imád bemászni szűk helyekre – és tökéletesen ki is tölti azokat. Ennek a szokásnak vált áldozatává szerdán egy brit házaspár, akik éppen egy New York-i utazásra indultak, mikor a reptéren a becsekkolás során félrehívták őket, miután

  a kézipoggyászukban találtak egy macskát.

  72219199 10162533997235327 5053484835738222592 n? nc cat=1& nc e
  Fotó: Facebook / Nick Coole

  Mint kiderült, a házaspár nem nagyon pakolta tele a bőröndöt, mert elég sok dolgot terveztek hazahozni, a Candy nevű cica pedig ezt szépen ki is használta, és olyan jól elbújt benne, hogy észre se vették.

  A sztori végül happy enddel végződött: a házaspár a biztonságiakkal közösen jót nevetett az egészen, és még a járatukat sem késték le, mert sikerült elintézniük, hogy a barátaik hazadobják az állatot.

  (via)