Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több olvasónk jelezte, hogy helikoptereket és vadászgépeket látott Budapest környékén, de aggodalomra nincs ok. Családi nappal egybekötött haditechnikai bemutatót tartottak Budaörsön, azért láthatták a Gripen vadászgépeket és Mi 8-as helikoptereket. 

  Aki pedig lemaradt az alábbi képen megcsodálhat egy Gripen vadászbombázót Budaörs fölött:

 • Érdekes dolognak lehettek a szemtanúi azok, akik vasárnap a nyugati környékén jártak, ugyanis helikopterrel emeltek gépészeti berendezéseket egy irodaház tetejére A művelet idejére lezárták a Teréz körút Podmaniczky utca és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszát is, írja az MTI.

 • Egy kamera rögzítette, ahogy egy ritka hím feketecsőrű gólya a tojásait őrzi, miközben az anya odavan élelmet gyűjteni Oroszország keleti részén, az Amuri területen. A felvételen látható, ahogy a mezőt, ahol a gólyának otthont adó vasépítmény áll, elemészti a tűz.  A madár láthatóan fél és ideges, mégsem hagyja magára a tojásait.

  Bár a régióban amúgy is gyakoriak a bozóttüzek, de a hatóságok a felvételen látható eset mögött gyújtogatást sejtenek. Egy helyi ökológus elmondta, hogy minden ilyen tűzben számtalan gólya, és annál is több kisebb madár pusztul el. (Siberian Times)

  Forrás: WWF Russia / AmurSoEs / Siberian Times
  Forrás: WWF Russia / AmurSoEs / Siberian Times
 • Vannak sportok, amiket szívesen néz az ember, de nem próbálná ki őket. Na ilyen a jégalatti hoki is, aminek már csak a látványától légszomjam lett. A jégalatti hokit német és osztrák szabadmerülő búvárok kezdték el (akik palack nélkül merülnek, csak a tüdejüket használva) még 2005-ben, miközben azon gondolkoztak, hogy ha már ennyire szeretnek lemerülni a jeges vízbe (??), és a jég alatt úszkálni (???), akkor már lehetne ott valamit csinálni.

  Adta magát az ötlet, hogy lehetne hokizni, csak nem a jégpáncél tetején, hanem az alján, egy levegővel töltött koronggal. Egyszerűnek hangzik, de van pár nehézség azért:

  • le kell merülni a jeges vízbe,
  • egy hokiütővel,
  • majd fejjel lefelé úszkálni,
  • eljuttatni a másik kapujába a korongot,
  • majd visszaúszni a lékhez.

  Egy meccs három tízperces harmadból áll, a csapattagok (akik ketten vannak) váltják egymást a jég alatt (hogy ne fulladjanak meg). Eddig a legnagyobb esemény a világbajnokság volt, ahol nyolc nemzet képviselte magát. (BBC)

  Forrás: Christian Redl / BBC
  Forrás: Christian Redl / BBC