Elza
-3 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Karácsonyi filmeket néznek a Londoni Akvárium pingvinjei a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú kijárási tilalom idején.

  Jó látni, hogy szamárpingvinjeink élvezik az általunk kínált karácsonyi filmeket

   – mondta Leah Pettitt, a központ gondozója a PA brit hírügynökségnek hétfőn.

  A 2003-as Mi a manó című amerikai filmet azért mutatják a pingvineknek, hogy felkészítsék őket a látogatókra, amikor majd az akvárium szerdán újranyílhat a korlátozások enyhítésével – írja az MTI.

  Miközben élvezik ezeket az ünnepi filmeket, nyugodtak, éppen úgy, ahogy mi emberek. Tudjuk róluk, hogy ők is ugyanúgy nézik és hallgatják a látogatókat, ahogyan a látogatók nézik a pingvineket

   – tette hozzá Pettitt.

  Az akvárium az állatkertekhez és más intézményekhez hasonlóan november eleje óta zárva van a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt brit zárlat miatt.

 • Az amerikai rockzenekarban folyamatosan jöttek-mentek 1977-es megalakulása óta a zenészek, de volt egy alapfelállása, ami keveset változott az évtizedek alatt.

  Steve Lukather mellett a Porcaro testvérek (Jeff, Mike és Steve), valamint David Paich, vagy Bobby Kimball és Joseph Williams a kisebb szünetek ellenére fix tagoknak számítottak. Mellettük olyan legendás session zenészek fordultak meg a bandában, mint Leland Sklar.

  A kétezres évekre lassított a csapat, több alkalommal évekig nem koncerteztek, csak a kerek évfordulókat ünnepelték meg. Mike Porcaro 2015-ös halála után újabb szünet következett, de úgy tűnik, akkor eltört valami, és a 2018–19-es 40 Trips Around the Sun turné végén Lukather bejelentette, hogy ez volt a jelenlegi felállás utolsó együttműködése. Paich egészségügyi okok miatt szállt ki, a Porcaro család a jogdíjakkal kapcsolatban beperelte Lukathert.

  Steve Lukather és Joseph Williams
  Steve Lukather és Joseph Williams
  Fotó: Sergione Infuso - Corbis / Getty Images Hungary

  Hosszabb szünet után az együttes honlapján Lukather bejelentette az új felállást, amely belőle, Williamsből (nem mellesleg a világhírű filmzeneszerző John Williams fiából) és több professzionális zenész tagból áll. Az új csapat 2021-re tervezi Dogz of Oz nevű turnéját.

 • A BBC írta meg, hogy Jay-Z, akit korábban elsősorban rapperként, zenei producerként és Beyoncé férjeként ismerhettünk meg, egy kaliforniai székhelyű marihuánaterjesztő cégnél kerül vezető pozícióba. A TPCO nevű vállalatnál fő feladata a márkastratégia kialakítása és más hírességek megnyerése lesz. Cél a legális kannabisz-forgalmazói üzlet promotálása. Felesége, Beyoncé máris a TPCO részvényesei között van.

  Jay-Z
  Jay-Z
  Fotó: Robert Kamau / Getty Images Hungary

  A zenész további feladataihoz az is hozzá tartozik majd, hogy kiválassza, mely afroamerikai vagy más kisebbséghez tartozó tulajdonosok kannabiszüzletébe fektessen be a jövőben a TPCO. Jay-Z saját maga is jó példával járt elöl, és egy hónapja saját fűmárkát is a piacra dobott Monogram néven.

  A hír hátteréhez hozzátartozik, hogy számos amerikai államban, így Kaliforniában is évek óta legális a kannabiszalapú termékek gyártása, forgalmazása és fogyasztása. A TPCO anyacége a beszédes nevű Subversive Capital Acquisition Corp. befektetési alap más kannabiszgyártó cégekben is érdekelt, ehhez kapcsolódó üzleti tevékenységükből jövőre 334 millió dolláros árbevételt várnak.