Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem, nem baj, mert egyelőre nincs is ilyen vicc. Viszont a címben írt szituáció valós. A chicagói Shedd Aquarium pingvinjeinek az elmúlt hónapokban több kalandban is volt részük. Először csak házon belül vitték el őket sétálni, hogy legyen valami kis izgalom a látogatómentes időszakban, és ugyan most már újra kinyitottak, a madarak nem akarták megfosztani a különleges élményektől, elvitték hát őket a helyi természettudományi múzeumba, ahol Izzy és Darwin többek között megtekintett pár dinoszauruszcsontvázat is. 

 • Vasárnap írtam I. sztorijáról, aki a Budán elveszített slusszkulcsát egy bő héttel később Pesten, az ablaktörlője alá tűzve találta meg. I. nagyon örült, de elképzelése sem volt, hogyan akadt a nyomára a megtaláló.kulcs

  Miután a poszt megjelent, jelentkezett T., a titokzatos hős, de amit a kérdésemre – hogy amikor a kulcsot megtalálta, mégis honnan tudta, hol találja I. kocsiját – válaszolt, az sehogy sem passzolt I. történetéhez. T. azt írta ugyanis, hogy pénteken, egy bel-budai utcában (de nem a Fény utcai piacnál, ahol I. elhagyta) az irodájából észrevett egy kocsi tetősínje alá csúszott kocsikulcsot. Kiment, egy A4-es papírra ráírta hogy "KULCS", és egy nejlondossziéban betűzte a pakkot az ablaktörlő alá.

  Átküldtem I.-nek T. elérhetőségét, és ők aztán együtt kibogozták a történet szálait. A piaci pakolás közben I. felrakta a kulcsot a tetőre, ami szerencséjére beszorult a tetősín alá. A pótkulccsal közlekedve egy hétig hurcolta a kulcsot a tetőn, míg azt T. ki nem szúrta, és a szélvédőre nem tette. I. azonban valószínűleg hátulról érkezett a kocsihoz, nem vette észre, vagy a volán mögül szórólapnak nézte a dossziét, és csak órákkal később, az Erzsébetvárosban, amikor a rosszul megadott parkolási kód miatt mikuláscsomagot kapott, húzta ki az ablaktörlő alól.

 • A világbajnok úszónő, Kapás Boglárka a Facebook-oldalán tudatta boldogságát, hogy kapott egy jegygyűrűt a szintén úszó Telegdy Ádámtól. A jelek arról árulkodnak, hogy a 27 éves úszónő igent mondott.

  kapasbogi
 • Két napig bujkált az erdőben egy lengyel férfi és a pumája. Igen, puma mint a nagymacska. A rendőrség  drónokkal és helikopterrel kereste őket, és nem tudta kizárni, hogy az egykor Afganisztánban szolgált veteránnál további "veszélyes eszközök" lehetnek, egy terrorelhárító egységet is bevetettek. A férfi végül feladta magát, írja az MTI.

  Nubia, a puma és gazdája azután fogta menekülőre, miután az egyik állatkert munkatársai egy bírósági döntés nyomán megpróbálták elvenni a férfitől az állatot, melyet illegálisan tartott Ogrodzieniec községben lévő otthonában. Szemtanúk szerint a férfi azt kiáltotta az állatkert igazgatójának, hogy a puma az ő gyereke, akit felnevelt, és sohasem fogja odaadni. Ezt követően késsel fenyegette az intézmény dolgozóit. 

  A férfi hat évvel ezelőtt vette az állatot, és rendszeresen posztolt a közösségi oldalakra arról, hogyan játszadoznak. Mielőtt a bíróság úgy döntött volna, hogy át kell adnia pumáját a poznani állatkertnek, kétszer is pénzbüntetést szabtak ki rá, és nemrég közösségi pénzgyűjtést is indított, hogy fedezni tudja a jogi költségeket, olvasható a New York Times cikkében.