Konrád
6 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Néhány óra van még az urnazárásig az ukrán elnökválasztás második fordulóján, de a kevésbé esélyesnek tartott jelenlegi elnök egy teljes kontinensen aratott részgyőzelmet máris elkönyvelhet.

  Ausztráliában ugyanis már leszavaztak az ukrán állampolgárok, 70 százalékuk Petro Porosenkóra szavazott, 28 százalék pedig a színész-showman Volodimir Zelenszkijre - írta az Unian.ua. (Ez pont a fordítottja annak, amit az ukrán választások végeredményeként jósolnak.)

  Az mondjuk nem világos, hogy a kampánycsend intézményét elvileg még követő országban a canberrai ukrán nagykövetség miért hozhatta nyilvánosságra az Ausztráliában leadott szavazatokat. Igaz, mindössze 99 ember voksolt, nem ezen múlik majd a végeredmény. 

 • Sajnos nem tudom, hol készült a fotó, amit az A4-es ország Instagramján láttunk, de ha tudnám, már úton lennék oda, hogy én is szerezzek belőlük.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  #szalami #husvet #nagyhet #a4es #a4esorszag 🙏 @sulangyorgy

  Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  A dolog persze akkor lenne tökéletes, ha tormás főtt sonkával és/vagy főtt tojással lennének töltve a húsvéti figura, de velem lehet alkudni. De a lényeg: aki tudja, hol lehet(ett) ilyen kapni, esetleg vett, és meg is kóstolta, ne habozzon, írjon!

  hsvt
  Fotó: A4-es ország / Instagram
 • Az alábbi fotót Garaczi László író osztotta meg. Aki, feltéve, hogy ez a kép a saját teafüvéről készült, és azóta már fogyasztott is belőle (mármint a teából), az első ember a földön, akiről valóban jogosan mondhatjuk el, hogy már életében halhatatlanná, mi több: halhatatlan íróvá vált.

  Az, hogy a tea a halhatatlanság mellett tartalmaz a mácsonyavirágúak rendjébe tartozó loncból valamennyit – de vajon melyikből, a japán loncból, a búbos loncból vagy a magyar loncból? –, továbbá szalagmaradványokat és Prunellát, ami (aki) akár egy olasz énekesnő vagy egy regényhős is lehetne, már igazán mindegy is, nem?

  garafoto
  Fotó: Garaczi László / Facebook
 • Április 21-én ünnepli születésnapját II. Erzsébet brit uralkodó, idén már a 93.-at. Erzsébet (eredeti nevén Elizabeth Alexandra Mary Windsor) 1952. február 6-án foglalta el az Egyesült Királyság trónját, vagyis már 67 éve királynő.

  Ezzel a teljesítménnyel előkelő helyen szerepel a hosszú ideig hatalmon levő uralkodók listáján, a női rangsort vezeti, férfi-női összesítésben 13. helyen, jelenleg is élők közül pedig a 2. helyen áll a dalai láma után. Az all-time listán jelen pillanatban Ferenc József és II. Ramszesz ókori egyiptomi fáraó között találjuk, de ha még jövő ilyenkor is ő lesz az angol-skót királynő, akkor megelőzi Ferenc Józsefet. 

  Forrás: Wikipedia
  Forrás: Wikipedia

  A királynői születésnapot hagyományosan katonai díszlövésekkel ünneplik Londonban, de maga II. Erzsébet nem szokott nyilvánosan megjelenni.