Viola
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 20140916majka-curtis1

  Na nem azzal, hogy elment arra a jótékonysági eseményre, amit állami gondozott és halmozottan fogyatékkal élő gyerekeknek szerveztek, és aminek ő lett volna a díszvendége, és ott olyan átéléssel adta elő a Belehalokat, nem. Hanem azzal, hogy nem ment el.

  Az eseményt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) szervezte december 16-ra, amikor is közel 300 állami gondozásban, illetve fogyatékkal élő gyermeknek és felnőttnek vitt karácsonyra játékokat, csokoládét, tartós élelmiszereket. Úgy volt, hogy Kislétára, Nyírbátorba és Nyírbogátra Curtis is az orvosokkal tart, de csak nem jött össze neki a dolog, pedig helyben volt, szombaton este pont Debrecenben lépett fel, csak aztán másnap nem jelent meg az induláskor, a telefont nem vette fel, satöbbi.

  A Borsnak dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke mesélte el, hogy nagyjából egy hónappal az esemény előtt személyesen Curtisszel egyeztettek, aki el is fogadta a felkérést, sőt az előtte lévő napokban azt üzente, hogy még izgul is, milyen lesz majd a program.

  Nagyon kellemetlen volt megmagyarázni az otthonokban Curtis távolmaradását. Ezeknek a gyerekeknek egész évben két ünnep van, a gyereknap és a karácsony, amiket mi viszünk el számukra. Eddig mindenki meg is jelent, miután elvállalta a felkérést, de ha Curtis csak ír egy SMS-t, vagy bármilyen módon lemondja a programot, azt is el tudjuk fogadni. A legszomorúbb, hogy minden intézmény műsorral készült. Curtisnek is.

  Nu, ennyi a sztori, tanulság nincs. (via)

 • Lett neki ugyanis saját szócikke, amelyből kiderül, hogy az O1G egy 2018-ban indult mozgalom, a szimbóluma pedig 2018 decemberében tűnt fel először, és azóta a tüntetésekkel terjed.

  o1g.PNG
  Fotó: Wikipedia

  A cikk írásakor éppen 7 változtatás várt ellenőrzésre, úgyhogy kíváncsian várom, hogy mennyire lesz bő lére eresztve mondjuk egy hét múlva az O1G-saga. Ha addig nem törlik. 

  Lazán kapcsolódik, hogy az orbanegygeci.hu-t amúgy nem engedték bejegyeztetni a napokban, az o1g.hu viszont már tavaly december óta regisztrálva van, csak egyelőre még nem él.

 • Sőt egyből két útvonalon is, az egyik Pestszentimrét, a másik Pestszentlőrincet mutatja be, a kerületi helytörténeti gyűjteménynek, vagyis a Tomory Lajos Múzeumnak köszönhetően. És hogy mikor? Bármikor! Ugyanis a guide@hand applikációba lehet letölteni őket, és aztán egy sima okostelefonnal végigjárható velük a kerület.

  Minden tudnivaló, útvonal, információ itt van a sétákról, sőt még pár videó is akad az applikáció használatához. Jó sétákat!

 • Valószínűleg ők is eléggé meglepődtek amúgy azon, hogy miután síelés után a GPS-re bízták magukat, hamarosan ismét a sípályán kötöttek ki, ahol amúgy 80 métert haladtak, mielőtt a mély hóban végleg megfeneklettek volna.

  A két magyar amúgy a kapruni szállására igyekezett eljutni, a végzetes hóba ragadás után pedig telefonon hívtak segítséget, ami hamarosan meg is jött, a helyi tűzoltók képében. Az autót egy csörlővel sikerült is kihúzni a pályáról, a tűzoltók pedig utána még a helyes utat is elmagyarázták, így pedig már sikerült is hazakeverednie a síelőknek.

  piste.5833774
  Fotó: FF-Mühlbach

  Ez se lehetett túl jó élmény, de legalább nem jártak úgy mint három amerikai januárban, akik a Waze miatt hajtottak rá egy befagyott tóra.

  (via)