Valér
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Megint törtek-zúztak – Tovább rongáltak és a kereszténységet szidalmazták a Soros-féle szervezetek kitartottjai a Kossuth téren." "Külföldiek és büntetett előéletűek is őrjöngtek az ordenáré csürhében" – értesítette olvasóit a Magyar Hírlap címlapja.

  Belül a részletek iránt érdeklődők Hidvéghi Balázstól, a Fidesz kommunikációs igazgatójától megtudhatták, hogy a Soros-hálózat csak ürügyet keres a balhéra, külföldi Soros-zsoldosok és ismert politikai aktivisták is vannak a rendbontók között, akik "összetörik azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyerekek kaptak volna meg karácsonyi ajándékként."

  "Folytatódott az ordenáré akciózás" – derült ki a további cikkből, igaz, mindegyik szerdáról és csütörtökről szólt. A péntek esti-éjszakai tüntetésről az olvasók annyit tudhattak meg, hogy: "Tegnap este folytatódott a megmozdulás, immár ellenzéki szónokokkal."

  A Magyar Idők egy álmos reggeli Kossuth téri fotóval nyitott, a cikk is szerda-csütörtökről szól, a pénteki megmozdulás képe így csak belülre került, igaz, itt sem jutott sok szó a péntek estére, de legalább a címmel ellentétben a végére kiderült, hogy pénteken "atrocitás nem történt". 

  A Ripost sem jutott el péntekig a szombati lapban, inkább arról ír, hogy a a tüntető-vallásgyalázó-emberségükből kivetkőzött tüntetők fel akarták gyújtani a karácsonyfát a Kossuth téren. A központi irányítás alá vont kormánysajtóban a Magyar Időkhöz hasonlóan itt is lejött a – szerda-csütörtöki – romboláslista: szánkók, frissen telepített növények, díszkivilágítás látta kárát a tüntetésnek, amelyen bűnözők, külföldiek, köztük két CEU-hallgató is részt vett, akiket őrizetbe is vettek garázdaság gyanújával. Az egyik lap a remek "genderhívő" szót is megalkotta – rengeteg jelentést sűrítve a kifejezésbe.

  Nem kormánypárti sajtóként a fenti gyűjteményből kilógó a Népszava, amely szerény címmel és a pénteki napról szóló beszámolóval jelentkezett: " A harmadik napon is megtelt a Kossuth tér" címmel.

 • Fotó: Takács Ferenc

  Tavaly is többen láttak egy hatalmas szarvascsordát, azaz rudlit Baranya megyében. Idén valószínűleg ugyanazt a többszáz egyedből álló rudlit találta meg Takács Ferenc, aki a dunai alacsony vízállás idején is készített egy drónvideót a folyóban fekvő hajóroncsokról.

  Takács Ferenc több napja kereste már a szarvasokat, akik a helyi vadászok szerint azért vannak ekkora létszámban, mert az autópálya és a határkerítés nem engedi őket szétszéledni. Péntek délután kapott egy tippet, hogy merre keresse őket, és Sátorhelynél rájuk is talált:

 • Veszprém polgármestere posztolta ki a Facebookra az örömhírt, hogy Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ez valóban csodálatos hír, azonban a veszprémiek nevében is reménykedünk benne, hogy nem ez lesz ez a logója az eseménynek.

 • Csütörtök este volt a Mary Poppins visszatér című film színes, szagos, ünnepélyes premierje Londonban. A címszerepet alakító Emily Blunt egyik kaszkadőre azonban még mielőtt végigvonult volna a stábbal a vörös kék szőnyegen, felugrott a London Eye egyik kabinjának a tetejére szétnézni, azaz így is promózni a filmet.

  A film, ami jövő héten kerül majd a mozikba, bizonyos szempontból tényleg új lesz. A készítők ugyanis nem az 1964-ben, Julie Andrews főszereplésével bemutatott Mary Poppins remake-jét csinálták meg, hanem a folytatását. Az új részben 25 évvel az eredeti történet eseményei után vesszük fel a fonalat, mikor Michael és Jane már felnőttek és saját gyerekeik vannak. Régi dadájuk pedig, aki természetesen semmit nem öregedett az évek során, egy családi tragédiát követően tér vissza hozzájuk. 

  A nő két kört is ment az óriáskeréken.
  A nő két kört is ment az óriáskeréken.
  Fotó: Kristy O'Connor