Valér
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Őrült műsort csináltak ma reggel a cinkék a kertünkben, engem meg gyötör a lelkiismeret, hogy még mindig nem rendeltem meg a cinkegolyókat az MME-től. Persze nem ez az egyetlen élelem, amit szeretnek.

  Ott van például az alma, amit elég egy faágra felhúzni, vagy szórhatunk ki nekik nem sózott szotyit, kukoricadarát, vagy fellógathatunk valahová egy csík marhafaggyút is.

  unnamed
  Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

  Ha emellé kitesz egy tálkában vizet is, akkor sokat segíthet a madaraknak, hogy kibírják ezeket a fagyos napokat.

  Ha pedig pontos útmutatót szeretne kapni arról, hogy egyes madarak mit szeretnek enni, és mi mindenből lehet madáretetőt készíteni, nézze meg az MME részletes útmutatóját.

 • "Megint törtek-zúztak – Tovább rongáltak és a kereszténységet szidalmazták a Soros-féle szervezetek kitartottjai a Kossuth téren." "Külföldiek és büntetett előéletűek is őrjöngtek az ordenáré csürhében" – értesítette olvasóit a Magyar Hírlap címlapja.

  Belül a részletek iránt érdeklődők Hidvéghi Balázstól, a Fidesz kommunikációs igazgatójától megtudhatták, hogy a Soros-hálózat csak ürügyet keres a balhéra, külföldi Soros-zsoldosok és ismert politikai aktivisták is vannak a rendbontók között, akik "összetörik azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyerekek kaptak volna meg karácsonyi ajándékként."

  "Folytatódott az ordenáré akciózás" – derült ki a további cikkből, igaz, mindegyik szerdáról és csütörtökről szólt. A péntek esti-éjszakai tüntetésről az olvasók annyit tudhattak meg, hogy: "Tegnap este folytatódott a megmozdulás, immár ellenzéki szónokokkal."

  A Magyar Idők egy álmos reggeli Kossuth téri fotóval nyitott, a cikk is szerda-csütörtökről szól, a pénteki megmozdulás képe így csak belülre került, igaz, itt sem jutott sok szó a péntek estére, de legalább a címmel ellentétben a végére kiderült, hogy pénteken "atrocitás nem történt". 

  A Ripost sem jutott el péntekig a szombati lapban, inkább arról ír, hogy a a tüntető-vallásgyalázó-emberségükből kivetkőzött tüntetők fel akarták gyújtani a karácsonyfát a Kossuth téren. A központi irányítás alá vont kormánysajtóban a Magyar Időkhöz hasonlóan itt is lejött a – szerda-csütörtöki – romboláslista: szánkók, frissen telepített növények, díszkivilágítás látta kárát a tüntetésnek, amelyen bűnözők, külföldiek, köztük két CEU-hallgató is részt vett, akiket őrizetbe is vettek garázdaság gyanújával. Az egyik lap a remek "genderhívő" szót is megalkotta – rengeteg jelentést sűrítve a kifejezésbe.

  Nem kormánypárti sajtóként a fenti gyűjteményből kilógó a Népszava, amely szerény címmel és a pénteki napról szóló beszámolóval jelentkezett: " A harmadik napon is megtelt a Kossuth tér" címmel.

 • Fotó: Takács Ferenc

  Tavaly is többen láttak egy hatalmas szarvascsordát, azaz rudlit Baranya megyében. Idén valószínűleg ugyanazt a többszáz egyedből álló rudlit találta meg Takács Ferenc, aki a dunai alacsony vízállás idején is készített egy drónvideót a folyóban fekvő hajóroncsokról.

  Takács Ferenc több napja kereste már a szarvasokat, akik a helyi vadászok szerint azért vannak ekkora létszámban, mert az autópálya és a határkerítés nem engedi őket szétszéledni. Péntek délután kapott egy tippet, hogy merre keresse őket, és Sátorhelynél rájuk is talált:

 • Veszprém polgármestere posztolta ki a Facebookra az örömhírt, hogy Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ez valóban csodálatos hír, azonban a veszprémiek nevében is reménykedünk benne, hogy nem ez lesz ez a logója az eseménynek.