Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 444-en megjelent egy olvasói videót, amit az elmúlt 10 hónapban rögzítettek különböző villamosok vezetőfülkéjéből. A 10 perces videót egy hónapja töltötték fel, és a mostani poszt megírásának pillanatában még csak 102 nézőnél jár – de a nap végére ez valószínűleg megsokszorozódik, mert egy egyszerre nagyon szórakoztató és kellemetlen videóról van szó, ahol vannak

  • a piroson simán áthajtó autósok
  • az éjszaka közepén, a zebrán épp, hogy átrohanó gyalogosok
  • az esőben a villamossínen fotózkodó turisták
  • a villamossínen bámészkodó autók
  • és rengeteg idegörlő utolsó pillanatos csörömpölős fékezés.

  De inkább nézzék meg egyben:

  Akinek nincs most 10 perce egy villamosos videót egyben megnézni (ami valahol érthető dolog), a legjobb pillanatokat a 444 itt kigyűjtötte.

 • repuloauto.gif
  Fotó: mashable / Twitter

  A Mashable posztolt ki egy rövid videót az Egyesült Államok második legnagyobb ingatlanberuházásáról, a Paramount World Center nevű luxustoronyházról, ahol 2019 végére ígérik, hogy átadják a repülő taxiknak szánt leszállót.

 • Nemrég mi is írtunk arról, hogy hiába imádja mindenki világszerte a brit Jamie Olivert, az étteremhálózatát ez sem mentette meg a teljes összeomlástól. A dolog ránézésre eléggé megviselte a sztárszakácsot, aki egy dokumentumfilm miatt most visszatért a legelső éttermébe, ahol őszintén beszélt az elmúlt évek kudarcairól.

  jamie.PNG
  Fotó: Youtube / Channel4

  A 44 éves szakács a 2002-ben nyitott londoni éttermébe ment vissza, ahol elérzékenyülve, könnyek közt beszélt arról, hogy 

  • mennyire naiv volt, és hogy amúgy mennyire nehéz érvényesülni az iparban,
  • meg arról, hogy egy kis étterem irányításában még jó volt, de ezen felül tényleg fogalma sem volt arról, hogy hogy kell irányítani egy vállalkozást.

  Ez utóbbi amúgy látszott is, Oliver éttermei elég sok kritikát kaptak a kollégáitól és a betérő vendégektől is, a sztárszakács azonban így is bízott bennük, a magánvagyonából is csomó pénzt ölt bele a megmentésükbe, de azóta már kiderült, hiába.

 • Több mint hétszáz kilométert sétált hátrafelé jávai falujából egy férfi Indonéziában, aki ezzel akarja felhívni a figyelmet az erdőirtásokra, írja az MTI. Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, amelyet szintén érintett az erdőirtás.

  Bastoni naponta 20-30 kilométert tett meg, és egy visszapillantó tükör segítségével kerülte el az ütközést az útjába eső tárgyakkal. A férfi éjszakánként általában mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt, de számos faluban és városban, ahol elhaladt, örömmel látták el enni-innivalóval és szállással is.

  A 43 éves férfi várhatóan pénteken éri el az indonéz fővárost, Jakartát, ahol találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, hogy megkérje rá: telepítsék újra a fákat a Mount Wilisen és más lecsupaszított területeken.

  Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében

  – mondta csütörtökön, mikor elérte a Jakartától 22 kilométerre lévő Bekasit.

  Eredetileg augusztus 17-re, Indonézia függetlenségi ünnepére akart Jakartába érkezni, de az egyik lába feldagadt, ami miatt pár napos pihenőre kényszerült. Így az elnöki palotában sem vehetett részt a ceremónián, amelyre meghívást kapott – Bastoni viszont így is reméli, hogy az elnök fogadni fogja, és segít majd az erdők újratelepítésében.

  Képernyőfotó 2019-08-23 - 8.13.56.png

  Indonéziában régóta gyors ütemben folyik a társadalmi és környezeti károkat okozó erdőirtás, amelynek hasznát a papírgyártók és pálmaolaj-vállalatok fölözik le. Az erdők eltűnése és a károsanyag-kibocsátás miatt Kína, az Egyesült Államok és India után Indonézia a negyedik ország, ami a leginkább hozzájárul a globális felmelegedéshez.

  A négygyermekes apa tavaly 73 kilométert tett meg hátrafelé haladva a kelet-jávai Tulungagungtól a Mount Wilis csúcsáig, ugyancsak az erdőirtások ellen tiltakozva.