Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két hónapja engedélyezte a Bethesda Gyermekkórház, hogy Magyarországon először amerikai miniló segítségével végezzenek élményterápiát a súlyos beteg gyermekek között. A speciális lovasterápia jó hatással van a rehabilitációs és neurológiai osztályon fekvő gyermekekre: megnyugszanak, vagy éppen mozgásba lendülnek a ló közelében, ami a gyógyulásukban épp szükséges - olvasható a kórház közleményében. 

  Vertigo, a terápiás miniló
  Vertigo, a terápiás miniló
  Fotó: Bethesda Kórház

  Vertigo, a 4 éves amerikai miniló, Texasból repült Magyarországra 3 hónaposan. Ács Franciska, lovasterapeuta, a miniló gazdája szerint az amerikai miniló jellemében és küllemében sokkal inkább hasonlít a nagy lóhoz, mint a pónihoz. Arányosak, kecsesek, rendkívül barátságosak, megbízhatóak, kiszámíthatóak. A terápiában nagyon fontos elem, hogy ezek a lovak nagyon érzékenyek és minden betegre pillanatok alatt ráhangolódnak.

  A ló állategészségügyi és higiéniai szempontból kifogástalan állapotban, speciális pottyantós zsákkal jelenik meg az adott kórházi osztályon. A kórház közleménye szerint minden élményterápia új lehetőséget ad a gyógyuló gyermekeknek, azonban ezek finanszírozása nem tartozik bele az alapellátásba, ezért szívesen fogadják a támogatásokat.

 • Három napja írtam posztot arról, hogy bámulatos gyorsasággal száguld lefelé a lejtőn az idei YouTube Rewind, mostanra viszont kijelenthető, hogy megérkezett a gödör aljára, mert 

  nemcsak átvette az első helyet justin biebertől a legutáltabb videók listáján, de elsőként érte el a 10 millió diszlájkos (rém)álomhatárt is.

  Mindehhez ráadásul kevesebb mint egy hétre volt szükség, ami tényleg egészen hihetetlen, a második helyen álló Baby például nyolc év alatt sem jutott el 10 millióig, pedig 7-8 évvel ezelőtt tényleg a csapból is az folyt.

  20a5e53a48.png
  Fotó: Index

  Az idei videón ez persze semmit nem változtat már, de talán azért valamennyire észbe kap majd miatta a YouTube, és jövőre nem áldoz fel egy csomó fontos virális tartalmat egy alapjaiban elhibázott koncepció oltárán.

  Ha meg igen, akkor legalább lehet majd izgulni, hogy gyorsabban lesz-e meg a 10 millió, mint idén.

 • Érdekes dologra derült fény: a denevérek nemcsak nagyon hasznos állatok, de rendkívül aranyos, ahogy csámcsognak. Ezt a Mályi Madármentő Állomás által kirakott szupercuki videóból tudtam meg, amit Facebookjukra raktak ki az egyik általuk mentett denevérről:

  Azt írják hozzá, hogy amikor beérkezett hozzájuk a denevér, hangosan sírt a fájdalomtól, "de amint megkapta a minipelenkát máris megnyugodott a férfiasságán megsérült denevér". A csütörtöki ebédet már elégedett fejjel csámcsogta el, mint ahogy a videón nagyon jól hallható. A sebe szépen gyógyul, de a pelenkacserét nem annyira szereti az állat. 

  danny2.png

  Felhívás: ha támogatni szeretné az ilyen, és teljesen más kisállatok mentését 500 forinttal, hívja 13600-at és üsse be a 50-es kódot vagy SMS küldésekor 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 50. 

 • A tegnapi mozgalmasra sikerült nap után ma elég csendes az Országház ülésterme. Ahogy a Kúria elnökének beszámolójára a Kúria 2017. évi tevékenységéről a jogegység biztosítása és az önkormányzati normakontroll körében, úgy az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2017. évi beszámolójára sem igazán voltak kíváncsiak képviselőink.

  Handó Tündét konkrétan öten hallgatták, plusz a házelnök és a két jegyző és néhány érdeklődő elvétve a páholyokban.