Árpád
-2 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elképesztő, ahogy fogynak a pártok, egyre inkább egymásnak feszültek az indulatok. A múlt héten védelmet élvezett a Parlimester Lezsák Csoki, aki úgy kiosztotta Demeter Zsút, hogy szinte csak a nemzetbiztonsági kendőt nem dobta rá. Ahol így izzik a levegő két ember között, annak parittyázás lesz a vége! Íme a jelenet a VV Parli éjszakai összefoglalójából, egy percben.

  Vigyázat: 18-as karika!

 • A történetnek 2 főszereplője van: Csaba, a kocsmáros (és a barátom), illetve a ma 101 éves Éva néni. Itt átadnám a szót Sándor Erzsinek, aki a Facebookon számolt be Csaba csodálatosan megható kezdeményezéséről, könnyfakasztó az egész, annyira szép:

  Szóval, Csaba kijárta az önkormányzatnál, hogy ott, ahol Éva néni meg szokott pihenni, ne a kőre kelljen leülnie, hanem legyen egy pad. Az előkészületek megtörténtek, azt mondja, ha minden jól megy, pár nap múlva már ott lesz a pad is. Éva néninek ma volt a 101. születésnapja, és Csaba szerint nagyon meghatódott, amikor megtudta, milyen meglepetéssel készült neki. Csaba egy fantasztikusan jó ember, Éva nénit pedig isten éltesse sokáig!

  csaba+évanéni
 • Több tucat német menhely nem ad örökbe kutyát a karácsonyi időszak alatt, így akarják csökkenteni azt, hogy az ünnepek után aztán visszakerüljenek hozzájuk a megunt állatok.

  Az állatok érző lények, nem valók meglepetésnek

  - mondta erről egy berlini menhely, ami egyébként Európa legnagyobbja. Brémában pedig december 18-tól már egyáltalán nem lehet örökbe fogadni. 

  A kezdeményezés a legnagyobb problémának azt tartja, hogy sokan a legutolsó pillanatban döntik el, hogy jobb híján hazavisznek egy kutyát a fa alá, pedig az ezzel járó felelősséget alaposan át kellene gondolni.

  A legtöbb menhely azért nyitva lesz a karácsonyi időszak alatt is, de csak nézelődésre. Akik tényleg komolyan gondolják az adoptálást, azoknak januárban kell visszamenniük az állatért. (BBC)

 • Elindult a jegyértékesítés a jövő évi Fishing on Orfű fesztiválra, és ezzel a lendülettel meg is jelent egy új 30Y-dal, méghozzá Kispál András közreműködésével. A dal egyébként a 2019-ben megjelenő új 30Y-album előfutára. A sajtóközleményből az is kiderül, hogy jövő év elején frissül a Nagy Fishing-archívum is az 2018-as koncert videójával.