Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bécsben van egy nagyon menő használtcikk-kereskedés, amit a helyi köztisztasági vállalat hozott létre pár éve, ez a 48er-Tandler. Náluk például szeméttelepeken leadott, még remek állapotban lévő étkészleteket, műszaki cikkeket, ruhákat és játékokat, de a bécsi tömegközlekedési eszközökön felejtett dolgokat is lehet kapni.

  Na, kiderült, hogy ennek a second-hand boltnak még saját zenekara is van, amolyan kukászenekar, akik dalaikkal az újrahasznosítást népszerűsítik. 

  Alább meghallgatható "Secondhand" című dalukkal - elvileg - arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a megunt tárgyakat nem szabad eldobni, hanem egy második esélyt kell nekik adni,  csakúgy, mint a szerelemnek.

  (Eurocomm-PR)

 • Mi is megírtuk, hogy a szerdai Bayern München–Ajax Bajnokok Ligája meccsen a Müller ugrós karaterúgással találta fejbe Tagliaficót. 

  Nem is nagyon lehet vitatkozni ezzel, hogy piros lapot ért, de a Bayern-csatárra lehet, hogy úgy emlékeznek majd, mint az emberre, aki a német bajnokság (Bundesliga) logóját élőben modellezte le. Egy nagy eltérés azért van, a rajzon nem szerepel ellenfél feje. 

  mullerbund
 • Két hónapja engedélyezte a Bethesda Gyermekkórház, hogy Magyarországon először amerikai miniló segítségével végezzenek élményterápiát a súlyos beteg gyermekek között. A speciális lovasterápia jó hatással van a rehabilitációs és neurológiai osztályon fekvő gyermekekre: megnyugszanak, vagy éppen mozgásba lendülnek a ló közelében, ami a gyógyulásukban épp szükséges - olvasható a kórház közleményében. 

  Vertigo, a terápiás miniló
  Vertigo, a terápiás miniló
  Fotó: Bethesda Kórház

  Vertigo, a 4 éves amerikai miniló, Texasból repült Magyarországra 3 hónaposan. Ács Franciska, lovasterapeuta, a miniló gazdája szerint az amerikai miniló jellemében és küllemében sokkal inkább hasonlít a nagy lóhoz, mint a pónihoz. Arányosak, kecsesek, rendkívül barátságosak, megbízhatóak, kiszámíthatóak. A terápiában nagyon fontos elem, hogy ezek a lovak nagyon érzékenyek és minden betegre pillanatok alatt ráhangolódnak.

  A ló állategészségügyi és higiéniai szempontból kifogástalan állapotban, speciális pottyantós zsákkal jelenik meg az adott kórházi osztályon. A kórház közleménye szerint minden élményterápia új lehetőséget ad a gyógyuló gyermekeknek, azonban ezek finanszírozása nem tartozik bele az alapellátásba, ezért szívesen fogadják a támogatásokat.

 • Három napja írtam posztot arról, hogy bámulatos gyorsasággal száguld lefelé a lejtőn az idei YouTube Rewind, mostanra viszont kijelenthető, hogy megérkezett a gödör aljára, mert 

  nemcsak átvette az első helyet justin biebertől a legutáltabb videók listáján, de elsőként érte el a 10 millió diszlájkos (rém)álomhatárt is.

  Mindehhez ráadásul kevesebb mint egy hétre volt szükség, ami tényleg egészen hihetetlen, a második helyen álló Baby például nyolc év alatt sem jutott el 10 millióig, pedig 7-8 évvel ezelőtt tényleg a csapból is az folyt.

  20a5e53a48.png
  Fotó: Index

  Az idei videón ez persze semmit nem változtat már, de talán azért valamennyire észbe kap majd miatta a YouTube, és jövőre nem áldoz fel egy csomó fontos virális tartalmat egy alapjaiban elhibázott koncepció oltárán.

  Ha meg igen, akkor legalább lehet majd izgulni, hogy gyorsabban lesz-e meg a 10 millió, mint idén.