Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ki nyerte a címlapversenyt?

  • 88
   Ripost
  • 27
   Magyar Hírlap
  • 18
   Népszava
  • 3
   Magyar Idők
 • Nemrég bejárta az internetet annak az orosz papnak a története, aki rendszeresen Gucci- és Louis Vuitton-ruhákban pózolt az Instagramon. A pap viselkedését elítélte már az orosz ortodox egyház is.

  Az ügyben megszólalt Vjacseszlav Baszkakov, a luxuspap is, aki nagyon sajnálja a történteket, és azóta törölte is az Instagram-profilját. Egy közleményben azt is írta, hogy a közösségi oldalakon azt vette észre, hogy az emberek szeretnek kellemes, nem pedig bűnös dolgokról posztolni. Állítása szerint csak nyitott próbált lenni a világ dolgaira még úgyis, hogy többen figyelmeztették, ezt inkább ne tegye. Viszont meglátása szerint ezekkel a képekkel gyakorlatilag a szabadságért harcolt, bármit is értsen ezalatt.

  dd91260240b84b03b31c5b04aacb7300
  Fotó: instagram

  Hozzátette még, hogy rengeteg luxusruha valójában nem az ő tulajdona, így nem hord például Gucci-mamuszt sem otthon, hiszen egy pap ezeket meg sem engedheti magának. Ráadásul elmondása szerint idegfájásban szenved, és az orvosa "környezetváltozást" ajánlott neki, amibe új ruhák kipróbálását is javasolta. Szóval Vjacseszlav atya fogta magát, és luxusboltot luxusruháival fotózkodott, ahogy a gazdag tinédzserek és a NER-feleségek szokták. (Moscow Times)

 • Egy nyugatnémet kisvárosban, Westoennenben a Dreimeister csokigyárban történt egy kisebb technikai hiba, ami miatt a gyárból nagyjából egy tonna csoki az utcára ömlött. A hideg járdán a folyékony csokoládé gyorsan megkeményedett, így a helyszínre érkező tűzoltók azon kívül lapáttal kezdték el felbontani a megszáradt csokiréteget, és forró vizet is bevetettek a megmaradó csokiszigetek eltűntetése érdekében.

  A cég vezetője Markus Luckey a helyi médiának azt mondta, a gyár szerdán kezd újra üzemelni. Azt is megjegyezte, hogy még szerencséjük is volt, hogy most, és nem karácsony előtt közvetlenül történt a meghibásodás, ugyanis az üzleti értelemben "valódi katasztrófa lett volna". (Guardian via Soester Anzeiger)