Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A valóságshow-k hosszú évek óta adnak szellemi muníciót az internetnek és a sajtónak, és ebben különösen erős a Való Világ az RTL Klubon, amiben általában nem agysebészek és űrkutatók vitatkoznak arról, ki nem húzta le maga után a vécét villában.

  Nemrég viszont olyan dolog történt, hogy Szarvas kénytelen volt klasszikus Szerencsekerék-rejtvényként ábrázolni a helyzetet a Való Világban:

  Az ihletet a Blikk ma reggeli cikke adta, ha valakinek nem lenne meg magától a megfejtés.

 • Eszter a Vörösmarty és Wesselényi sarkán fotózta szerda reggel ezt az autót. Én nézem egy ideje ezt a képet, és persze azt innen biztosan nem fogom tudni kitalálni, hogy mi vezethetett ide, de azért a kép üzenhet néhány dolgot.

  A színválasztás: valamiért az az érzése az embernek, hogy ez nem véletlen. Nem az első szembejövő, vagy otthon elfekvőben lévő vödröt vitte oda az illető - már amennyiben szándékosságról van szó -, hanem a tökéletes híg szar színét. Ha egy bosszú az öntés oka, nem lehet tökéletesebb színt választani.

  A szépen odahelyezett vödör, a festék egy helyre öntése: ha ez a rongálás szándékos volt, az egészen biztos, hogy az elkövető nem volt ideges. Egy higgadt úr, aki nem öntögette össze-vissza a festéket, az így, egy foltban is tökéletesen hatásos. És a vödörrel is visszafogottan bánt: azt szépen az autó mellé helyezte.

  Hozzáteszem, ez a második pont arra is utalhat, hogy semmiféle szándékosság nem volt: valaki sétált a vödörrel az ölében, hívták telefonon, ahogy elővette, a vödör kicsúszott a kezéből, rá a Mondeo csomagtartójára, kész is volt a baj. És a vödörrel meg mit csináljon ezek után? Nyilván odateszi, ha a tulaj esetleg elolvasná a vödrön, hogy mivel lehet leoldani a festéket. 

  És itt viszont már azt sem lehet kizárni, hogy maga az autótulajdonos volt a tettes. Be akarta tenni a csomagtartóba a megvásárolt festéket, és ez lett a vége.

  A fotót készítő Eszter szerint vagy régóta húzódó, talán parkolóvita állhat a háttérben.

  Ha valaki tudja, miről van szó, írja meg nekünk!

 • A Profiles in History nevű Los Angeles-i aukciósház hétfőn úgy döntött, mégsem bocsátja árverésre Luke Skywalker fénykardját, melyet állítólag az 1977-es Star Warsban használt.

  A 200 ezer dollárra becsült relikviáról ugyanis nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az eredeti, Roger Christian által tervezett darab lenne, lehet a fénykard prototípusa is, de az is elképzelhető, hogy egy ügyes másolat csupán.

 • A bakonybéli Szent Mauríciusz szerzetesrend életét elég nagy intenzitással követem annak ellenére, hogy amúgy hívő ateistának vallom magam. Az idén ezeréves monostorban élő bencések – akik 1998-ban tértek vissza a bakonybéli monostorba – már eddig is meglehetősen aktívak voltak a Facebookon, és most a Youtube-on is felbukkantak. Két adventi playlistet is összeállítottak: egy klasszikusat és egy rock és jazz zenékből álló listát.

  cirill-jozsef2
  Fotó: Szent Mauríciusz Monostor

  A klasszikus Youtube-listán 17 szám van, a könnyedebb 11 trackből áll. Ez utóbbin szerepel mások mellett az amerikai nu metal zenekar, a Korn egy száma, a Black is the Soul is, de van rajta klasszikus heavy metal (Dope) és a kanadai rockbanda, a Three Days Grace) egy-egy száma. Nekem a listából történetesen a Dope száma, a My Funeral az egyik kedvencem, de a fenti linkekre kattintva a teljes listát végighallgathatja.