Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jose Simmst többek között gyerek veszélyzetésével is vádolják, és összesen hét elfogatóparancs van érvényben ellene. A rendőrség keresi ugyan, de egyelőre annyit tudni, hogy valószínűleg New Yorkban bújkál. 

  A bújkálásnak általában az az egyik legfontosabb szabálya, hogy nem igazán hívja fel magára az ember a figyelmet. Simms viszont gondolt egyet és megkereste a connecticuti Torrington rendőrséget, és tett egy ajánlatot: 

  ha összegyűjtenek 15 ezer lájkot arra a posztra, amiben a képe is szerepel, akkor feladja magát. 

  Ezzel a lehetőséggel élt is a rendőrség, és most hajtóvadászat helyett lákvadászatba kezdtek. Ha valaki nehezményezné, hogy ez nem rendőri munka, akkor annak eláruljuk, hogy a CBS News szerint óriási túsztárgyalási stratégiákat bevetve 20 ezer lájkról alkudták le a felhívást 15 ezerre. 

  Annyi hiba azért csúszott a rendszerbe, hogy már 26 ezer lájknál jár a poszt, de még mindig nem ért oda Simms a rendőrségre, de megígérték, hogy mindenkinek szólnak, ha esetleg egyszer mégiscsak megjelenne a lájkvadász bűnöző.  

 • Méghozzá a tőle megszokott kritikus hozzáállással: kipakolt egy csomó festményt, ami összerakva egy óceánjárót adott ki.

  A festmények Velence megszaladt turizmusára utalnak, hogy most már az óceánjáró hajók is megjelentek a kikötőkben.

 • Leírni is fárasztó, olyan mint egy mondóka. Megy a román tréleres kisteherautó, a platón egy személygépkocsi, az utánfutón visz egy kisteherautót, amelyhez kötéllel (!) egy másik kisteherautót kötöttek, aminek a platóján egy személygépkocsi, és ez is vontat egy utánfutót, ami egy SUV-ot szállít.

  román.png

  Az elmúlt hetekben talán megváltozott KRESZ Romániában, aminek köszönhetően megszaporodtak ezek a vég nélküli vontatmányok, vagy csak mi lettünk figyelmesebbek, de mintha hétről hétre rekordokat szeretnének megdönteni a román sofőrök, akik egy tankkal minél több autót próbálnak hazaszállítani.

  Ez a mostani eddig simán rekord.

  A hírek szerint a püspökladányi rendőrök elkapták őket és szabálysértési eljárást indítottak a sofőr ellen. Arról nem szólnak a hírek, hogy mi lett a vontatmány sorsa.

 • Egy város megismerésének számos módja van a blogok olvasásától a vezetett túrákon át a meló miatti cirkálásokig. De városismereti fogócskáról még soha nem hallottam. Pedig a San Franciscóból indult játék nyomán már harmadik Éjfogót tartják Budapesten, ha hinni lehet a Facebook-eseménynek. Az elsőre kicsit kusza szabályok itt olvashatók, de ha valaki megérti, akkor valószínűleg arra az eredményre jut, mint én, hogy ez tök jó dolog lehet.

  A verseny a Rudastól indul negyed nyolckor, aztán uccu neki Budapest!