Jenő
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A brit színész még 2020 márciusában kezdett el Shakespeare-szonetteket feltölteni a Twitter-oldalára saját előadásában, azóta pedig töretlenül posztol.

  A nyolcvanadik születésnapja előtti este, vagyis július 12-én pedig stílszerűen a 80. szonettet adta elő követőinek, ami így szól magyar fordításban:

  És ez lenne a sz magyar fordításban:

  Ha rólad írok, oh mint csüggedek!

  Tudván, jelesb ajk zengi már neved’,

  S mindenre kész, hogy méltán zengje meg

  S dalomban elnémítson engemet;

  De érdemed (mely téres oczeán)

  Hajót hord, bármi büszke vagy szerény is:

  Sajkámon, mely övéhez csak parány,

  Tág színeden feltűnök készen én is.

  Lebegve föntart, csak kissé segélj

  Mig ő száguld nagy mélységed fölött,

  S ha sülyedek, az én becsem csekély,

  Mig nagy szabás s érték diszíti őt.

   Azért, mig ő megy, s én a mélybe vesztem,

  Kinek mit árt? Szerelmem volt a vesztem.

 • Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt az életmentőkre a múlt héten, mert felverték a port egy Margit körúti megállóban. A mentők kivizsgálták az “ügyet” , és kiderült, hogy a jelzett időpontban valóban a dugóban araszolva kapott riasztást az egyik fővárosi eset kocsi, ami egy 10 éves gyermek segítségére indulva hajtott a sínekre. 

  - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán

  A poszt szerint a vizsgálat során megállapították, hogy a mentőautó megfelelő sebességgel haladt a megállónál, illetve azt is, hogy a mentőtechnikus szirénával, illetve kürtszóval is figyelmeztette az ott várakozó utasokat arra, hogy érkeznek,  az emberek közül pedig többen hátrébb is léptek.

  A vizsgálat megállapította továbbá hogy az egység mindenre kiterjedő körültekintése, a biztonságos sebesség és a legnagyobb jószándék nincs arányban a felvert por mennyiségével, ezért az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. 

  - tették hozzá.

 • Komáromi Gábor püspökladányi tűzoltó éppen esküvői fotózásáról tartott haza menyasszonyával, amikor egy közlekedési baleset szemtanúi voltak: egy autó fának hajtott, írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

  A pár azonnal a sofőr segítségére sietett. Komáromi Gábor elkezdte bekötözni a jármű vezetőjének sérüléseit, az autót is áramtalanította, majd megvárták, hogy a mentők megérkezzenek a helyszínre. 

 • Ugyan a videójáték-iparban a nyár közepe jellemzően a legdurvább holtidőszak, idén egy elég nagy dobás jutott erre az időszakra is a Ghost of Tsushima képében. A Sony szamurájos kalandja többek közt azért is elég érdekes, mert ez az egyik utolsó nagy PS4-exkluzív, a fejlesztő Sucker Punch pedig valószínűleg csutkára is hajtotta a konzolt, ebből pedig alighanem a The Last of Us II-höz hasonló látványorgia született.

  A jövő héten érkező játék tegnap óta előtölthető, a Sony pedig be is indította a marketinges rakétákat a végjátékra, ami a hőskor japán szamurájfilmjeit idéző előzetes mellett egy, a játék zenéinek elektronikus remixeiből összeállított kislemezben csúcsosodott ki. Ez a projekt pedig nem is akármilyen cucc, Tycho, TOKiMONSTA, a The Glitch Mob és a leginkább a Nince Inch Nailsből ismert Alessandro Cortini működtek közre benne.

  Tycho és TOKiMONSTA egyébként is rengeteget merítenek a japán hangzásvilágból, szóval az ő számaikról simán elhinném, hogy ettől teljesen függetlenül adták ki, és hát a The Glitch Mobtól sem áll távol a keleti kultúra, elég csak megnézni a Love Death Immortality albumborítóját. Alessandro Cortini remixe egy kicsit talán kilóg a sorból, a Bushido újragondolt változata inkább olyan, mint ha a zenész túl sokat hallgatta volna a Deus Ex: Human Revolution zenéjét. Nekem egyértelműen TOKiMONSTA The Ghost Burns remixe jött be a legjobban, az tényleg hidegrázós cucc – mondjuk szerintem a hardstyle kicktől eltekintve egy kicsit hasonlít erre a Crypsis számra, de ezt lehet, csak képzelem –, de igazából az egészet érdemes meghallgatni, ha valaki szereti az elektronikus zenét.

  Ha valakit az eredeti számok érdekelnek, annak július 17-ig, vagyis a játék megjelenéséig kell várnia, de előrendelni már elő lehet az albumot. A játékkal mi is foglalkozunk majd, 14-én már olvashatják a tesztünket az Indexen.