Sára, Márió
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sok olyan úttörője van a repülésnek akik nevét nem, vagy csak alig ismeri a közvélemény. Eugene Ely amerikai pilóta is ilyen, aki rövid életét a haditengerészeti repülésnek szentelte.

  Ennek során 1910 novemberében először szállt fel repülőgéppel a USS Birmingham amerikai könnyűcirkáló elejére épített rámpáról. Három hónappal később a nagyobb méretű USS Pennsylvania páncélos cirkáló tatfedélzetért épített építményre pedig leszállt. Gépének fékezését egy olyan rendszer biztosította, amely modernizált formában a mai napig elengedhetetlen részét képezik a repülőgép hordozóknak. A leszálló horog, és a fékező kábelek. 

  A képen jól láthatóak a keresztbe fektetett kötelek végén a homokzsákok. 

 • Ma kora délután Szikora Róbert indulatos Facebook posztban szólalt fel a gyűlölködés ellen. Igaz, a poszt úgy indul, hogy

  Azt az időszakot éljük, amikor mindent átváltoztatnak. Amikor 97 nemi identitás is létezhet, amikor az abszurditást hirdetők, az anarhisták, az elmebetegek szellemi terrorban tarthatjak a normalitást.

  Ezt követően egy olyan példát hoz fel, ami még 16-17 éves korában esett meg vele:

  Emlékszem, 16-17 éves lehettem, amikor a Bosnyák téren 5 (ember???) rugdosott 1 srácot. Döbbenten állt a tömeg, de senki nem mert közbeszólni. Néhányan magukban zsörtölődtek, hogy azért ez nem járja…

  Innen tér rá a lényegre, hogy:

  Senki se hallgassa el azt, ami belül nyomja, mert csak a mocskos szájú komcsi náciktól, rasszistáktól harsog a net világa…

  A poszt végén kiderül, hogy ez az egész mintha valami kommentelési iránymutató akarna lenni, mert azt írja:

  Vissza a mi FB oldalunkra... Közösítsétek ki a durva, hazug beszédet, a farkasokat, akik  közétek törnek, hogy kiraboljanak és megtizedeljenek Titeket!

  Végül pedig a búcsú üzenet, a lényeg: 

  A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni, és így újjászületve várni a feltámadást, a nyarat.

  Ezzel viszont egy kicsit egyet is tudunk érteni: mi is várjuk már a nyarat.

  A poszt teljes terjedelmében itt olvasható el:

  Kedves Barátaim, követőim, rajongóim! Azt az időszakot éljük, amikor mindent átváltoztatnak. Amikor 97 nemi identitás is...

  Közzétette: Szikora Róbert és az R-GO Hivatalos Oldala – 2021. január 17., vasárnap
 • 1901. január 22-én szűkszavú hír jelent meg a Pesti Napló sportrovatában: „A Magyar Labdarúk Szövetsége ma tartotta alakuló közgyűlését a hazai Football-egyesületek részvételével. Tizennégy fővárosi és egy vidéki egyesület küldötte képviselőit az alakuló gyűlésre, mely az előkészítő bizottság által tervezett alapszabályokat hosszú vita után elfogadván, a szövetséget megalakultnak nyilvánította. A tisztikar így alakult: elnök Jász Géza, a Magyar Tornaegyesületek Országos Szövetségének titkára, alelnökök Fűzesséry Árpád és Gillemot Ferenc, titkár Horváth Ferenc, pénztáros Gabora Károly, ellenőr Boross Ignác. Az alapszabályokat felterjesztik a belügyminisztériumhoz.”

  A cikkben előforduló „ma” január 19-ét jelentette, a helyszín  az Akadémia utca 1. szám alatti István Főherceg Szálló különterme volt. 

  mlsz
  Fotó: Pesti Hírlap, 1901. január / Arcanum adatbázis
 • Sokak kedvenc hete kezdődött tegnap a Való Világban, csak most valamiért nem iskolahétnek, hanem önfejlesztő hétnek nevezték a készítők. A héten a lakók a környezetvédelemről, zenéről és illemről tanulnak, de a legszórakoztatóbb momentumokat így is az érdemi tárgyak közé sorolható angolóra szolgáltatja. 

  Azt mindenki tudja, hogy mi, magyarok nem igazán jeleskedünk idegen nyelvek elsajátításában, ezt ezúttal is sikerült bizonyítani. Szegény Merci, aki sajnos a videóból kimaradt, próbálkozott először a szintfelmérőn, elég elkeserítő eredménnyel. Mentségére legyen szólva, ahogy a riportszobában is mondta, hogy németesként azért ez elég nehéz feladat volt számára. 

  Bálint mentette meg a hazát, nem is nagyon vágtak be róla sok mindent, de a villalakók között akadtak olyanok, akik hozták a mindenkinek ismerős tipikus osztálytársakat: Dani gyakorlatilag csak magyarul válaszolt a feltett kérdésekre, Viviennél a végére csúszott el a kérdés-válasz szinkron teljesen, Virág a tipikus „régen minden jobb volt, többek között az angolom” is kifogással élt, Fru pedig értelmezhetetlenül magyarázta az értelmezhetetlent. A legviccesebb megszólalásokat Fru és Vivien hozta, előbbi azt mondta angolul, hogy munkája során nem a vendégeit, hanem a székeket ülteti le, utóbbi pedig azt, hogy kedvenc villatársa a hálószobája.

  Senkitől nem venném el az élményt, és nem is spoilereznék tovább, íme a videó: