Sára, Márió
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha van 16 szabad perce, nézze meg a dokumentumfilmet arról, hogyan.

  • Bretagne-ban, egy Hennebont nevű településen egy alpaka besétált az utcáról az optikába, ahol végül nagyjából fél óráig álldogált békésen, mert a dolgozók - attól tartva, hogy az alpaka kimegy és felfordulást okoz az utcán - bezárták a boltot, és kihívták a rendőrséget.

    A rendőrségre végül nem is volt egyébként szükség, mert az alpakát begyűjtötte a tulajdonosa, így az is kiderült, hogy az állat a környékről lógott meg. A francia sajtóban eleinte volt egy kis félreértés, hogy egy alpaka vagy az alpaka nagytestű rokona, egy láma szökött-e el, de végül tisztázódott, hogy alpakáról volt szó. (BBC)

  • Az utazóbloggerként ismert Vishnu Viswanath és Meenakshi Moorthy tavaly októberben zuhantak a mélybe az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, miközben egy szikla szélén szelfiztek. Holttestüket 250 méterre találták meg Taft Pointtól, ami egyik kedvelt célpontja a turistáknak, és rálátni onnan az egész térségre. A pár férfi tagjának testvére elmondta, hogy éppen a szikla szélén állították fel az állványt, amikor mindketten a mélybe zuhantak. A holttestek felfedezésekor még nem lehetett tudni, mikor estek le, de egy másik pár, amely szintén a sziklapárkányon szelfizett olyan fotót tett közzé, amelyen a háttérben látszik a pár, így pontosan meg lehetett állapítani, hogy mikor történhetett a tragédia.

    Fotó: holidaysandhappilyeverafters / instagram

    Most a boncolás eredményeit is ismertették, az kiderült, hogy nem fogyasztottak kábítószert, viszont alkohol nyomaira bukkantak a szervezetükben, ami bor vagy bármilyen tömény ital fogyasztását valószínűsíti.

  • Vagy napkeltébe? Akárhogyanis, hangulatos képet készített Robin Utrecht, az EPA fotósa a hollandiai Delft dérlepte határában. A dermedt szélkeréken kívül két légköroptikai jelenséget is megfigyelhetünk rajta: halovány ugyan, de jól kivehető a naposzlop (a nap fölötti fényesebb sáv), illetve láthatóak úgynevezett krepuszkuláris sugarak is (a naptól sugárirányban széttartó fény-, árnyékpászmák).