Timót, Xénia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sok kérdésem van, de előbb elmondom, mi történt: egy negyvenes, Észak-Írországban élő nő az éjszaka közepén be szeretett volna venni egy Tramadolt, de valahogy elfelejtette kinyomkodni a levélből, úgyhogy az egészet lenyelte. És a levél aztán 17 napig ott volt a torkában.

  A nő aztán hiába járt fájó torokkal többször is röntgenre, a levelet csak akkor mutatta ki bármi, amikor ledugtak egy kamerát a nyelőcsövébe, és tessék, ott volt a gyógyszeres levél, így:

  pill-packaging2-750x563
  Fotó: British Medical Journal

  "Nem is sejtettem, hogy lenyeltem. Nagyon rémisztő három hét volt, és alig hittem el, amikor megláttam a képet" - mondta a nő.

  (Oddity Central)

 • Az egyesült államokbeli Presumscot folyóban pörgő gigantikus jéglemez után most egy másik izgalmas természeti jelenség tartja izgalomban a facebookozókat.

  A kép ősforrása a Goranske šanse csoport volt, ahol az egyik legszebb horvátországi hegyvidéki régió, Gorski Kotar természeti szépségeivel foglalkoznak. Innen vette át a RIMETEO egyik aloldala, a Rijeka - Weather, majd a Severe Weather Europe is észrevette.

  Az egyelőre rejtély, hogy a kép hol és mikor készült. Maga a szerző sem árulta el, de egy kommentelő a Plitvicei Nemzeti Parknál fekvő Ogulin városára tippelt.

  50416216 2281728701858077 2942647931766833152 n
 • Olvasónk azzal keresett meg minket, hogy már több mint egy hónapja vár a pénzére egy meg nem érkezett termék után az Alzától. Megkerestük a céget, akik elmondták, hogy ilyen esetben a következőkre kell figyelni:

  • Ha a vásárló kártyás fizetéssel egyenlítette ki az áru ellenértékét, de megrendelését törli, az ellenértéket az Alza azonnal visszautalja. Fontos, hogy a bank a visszautalást az eredeti fizetés dátumán írja jóvá – erről a banki eljárási módról kevesen tudnak, és sokan csak az aktuális napi pénzmozgásnál keresik a visszautalást.
  • Kisebb késedelemhez vezethet az, ha a vásárló számlaszámát nem adja meg IBAN formátumban. Erre azért van szükség, mert külföldi, az alza.cz-től érkező utalásról van szó.
  • Ha a Vásárló jelzi, hogy nem kapta meg a megrendelt terméket, akkor arra kérjük ügyfelünket, hogy az un. „customer declaration“-t, „vásárlói nyilatkozatot” tegye meg.

  Amennyiben problémája van a karácsonyi szezonban rendelt termékekkel kapcsolatban, írja meg a tema+onlinerendeles@index.inda.hu -ra!

 • Van egy olyan érzésem, hogy az emberek jelentős része ellopja, vagy fogalmazzunk úgy, hazaviszi azokat a piperecuccokat a szállodákból, amelyeket kis kiszerelésben odakészítenek a fürdőszobába - de lehet, hogy ebben nagyon tévedek. Mármint arra gondolok, amelyiket az ember ki sem bontja, mert éppen aznap úgysem akart hajat mosni, vagy mert két tusfürdőt is odakészítettek, és csak egyet bontott fel; amit valaki már felbontott, azt persze nyilván úgysem tudná újra használni a hotel.

  Önök hogy vannak ezzel a kérdéssel? Hazaviszik azokat a piperecuccokat, amelyeket fel sem bontottak?

  • 2979
   Persze, jól jön az még.
  • 2376
   Eszembe sem jutna ilyesmi!
  • 654
   Nemcsak a pipereholmikat viszem haza, de mindent, ami megtetszik: papucsot, fürdőköpenyt, törölközőt, tollat, noteszt és így tovább