Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kérdésre a választ a NAVA mai bejegyzése jóvoltából tudjuk meg:

  A kedves kis jelenetből nem túl meglepő dolgok derülnek ki: Frakk nagyon szereti a virslit, a töpörtyűt, a szalámit, a kenőmájast, és Lukréciáék mindig kavarnak valamit, de aztán pórul járnak. 

  frakk1.png
 • Az amerikai képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi épp sétált volna el a sajtótájékoztatóról, amikor egy újságíró nekiszegezte a kérdést: 

  Gyűlöli-e az amerikai elnököt?

  Pelosi erre felindultan visszafordult, és vehemensen kikérte magának a "vádaskodást". Majd elkezdte mondani, hogy ő katolikus neveltetésben részesült, így aztán nem is utál senkit a világon.

  Majd visszasétált a mikrofonokhoz, és azt mondta, semmi köze sincs a gyűlölethez annak, hogy arra kérte az igazságügyi bizottság elnökét, állítsák össze azokat a vádpontokat, amik alapján a teljes képviselőházban szavazásra lehetne bocsátani az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) Donald Trump amerikai elnökkel szemben.

  Az elnök gyáva, amikor arról van szó, hogy segíteni kéne azoknak a gyerekeknek, akik félnek a fegyveres erőszaktól. Tagadja, hogy klímavészhelyzet lenne. De ezek mind a választásról szólnak. A mostani helyzet az Egyesült Államok alapjairól szól, és a tényekről, amik az elnök esküszegéséről szól. Katolikus emberként kikérem magamnak, hogy a gyűlölet szót használja egy hozzám intézett mondatában. Én mindig imádkozom az elnökért

  - mondta Pelosi. 

 • Megpofozott egy pumát, majd megpróbálta szétfeszíteni az állkapcsát egy dél-kaliforniai nő csütörtökön, hogy kimentse törpe schnauzerét, amire a hátsó kertben támadt rá az állat – de igyekezetei ellenére a kutya sajnos nem élte túl, tájékoztatta a KNBC-TV-t a rendőrség. A nő enyhébb sérüléseket szenvedett, amikor szembeszállt a pumával, amit nemcsak megpofozott, de bele is könyökölt. Adam Darough rendőrparancsnok az egyik lapnak azt mondta, hogy a puma a hátsó kertben kezdte elfogyasztani az állatot, de aztán gyorsan elmenekült vele a hegyekbe.

  Szerdán egy másik kutyát is elkapott egy puma a környéken, Simi Valleynél, és mivel a környéken többen jelezték, hogy pumákat láttak, a Ventura megyei seriff hivatala helikopterekkel és más segítőkkel a keresésükre indult, ám végül semmit nem találtak. A település a környező hegységek szomszédságában fekszik, ezért állandó veszélynek van kitéve a  hegyek vadvilága miatt, írja a The Guardian.

 • Csütörtökön az egész ovis csoportja elkísért az örökbefogadási meghallgatására egy 5 éves michigani kisfiút, a meghallgatáson az adoptálásáról döntöttek, írja a CNN. Az eseményre azért mentek ovis társai, mert tanárnőjük úgy gondolta, így még különlegesebbé tehetnék Michael számára ezt a sorsdöntő napot. A szervezést innen átvette Michael anyukája, ő intézte a buszt is, amivel elszállították a csoportot a bíróságra. Az ítélethirdetéskor a gyerekek piros, hurkapálcára ragasztott szíveket is lengettek Michael mögött, a padokban ülve, amikből épp csak kilátszott a fejük.

  78250768 1747965961995273 4003582468232839168 n
  Fotó: Kent County, Michigan / Facebook

  A bírónő arra kérte az ott ülő gyerekeket, mondják el, mit jelent nekik Michael. A legtöbben úgy feleltek:

  Ő a legjobb barátom,

  de volt, aki azt mondta, hogy

  Szeretem Michaelt.

  Megjegyezte: ez volt az első alkalom, hogy egy egész óvodás csoport előtt vezethetett le egy meghallgatást.