Bonifác
10 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képzelje el, hogy egy nap felébred, és teljesen máshogy beszél, mint azelőtt. Pontosan ez történt az ausztrál Angie Mcyennel, aki egy mandulaműtét után vette észre, hogy máshogy hangzik, amikor megszólal. Az ausztrál akcentusa helyett ír akcentusra váltott, de nem önszántából.

  Névtelen7.png
  Fotó: @angie.mcyen / tiktok

  Amikor felkereste orvosait, hogy nyugtassák meg, visszatérhet-e még az eredeti hangzása, és azt mondták neki, hogy ez egy nagyon ritka, de létező jelenség, ‘Foreign Accent Syndrome’-nak nevezik ami magyarul körülbelül annyit tesz, mint

  Külföldi Akcentus Szindróma.

  @angie.mcyen

  Day 2: I still can’t believe I woke up with an Irish accent yesterday. I’ve never been to Ireland. I grew up in Australia. My Aussie accent is gone

  ♬ original sound - angie.mcyen

  Általában akkor fordulhat elő, ha a betegnek valamilyen agyi sérülése van, és úgy végzik el rajta a mandulaműtétet.  Angie azóta napi rendszerességgel dokumentálja a tapasztalatait TikTokon. Végig kísérhetjük, ahogy ausztrál akcentusa napról napra halványul, amit szépen lassan az ír akcentus vált fel. Kommentekben gyakran írják neki, hogy biztos csak megjátssza az egészet a hírnév érdekében, de ezeket a vádakat erősen tagadja, és azt állítja, épp gyászolja elvesztett akcentusát.

  (Forrás: Indy100)

 • A színész szinte minden napra tartogat valami vicceset, legutóbb például Katy Perrynek készült egy igazán furcsa anyák napi köszöntéssel

  GettyImages-1164578138
  Fotó: David Livingston / Getty Images Hungary

  Legújabb képén egy sziklán pózol, poncsóban. A képhez szellemesen csak ennyit fűzött:

  Ponch-bro

  Barátainak, volt és jelenlegi feleségének pedig több se kellett, rögtön beszóltak neki a szokatlan ruhadarabra. A sort Gwyneth Paltrow kezdte meg, aki valószínűleg nem értette a koncepciót, ezért kommentben csak ennyit kérdezett:

  Mi a célunk ezzel, csak hogy tisztázzuk?

  Erre Orlando volt felesége, Miranda Kerr egy egyetértő, nevető emojival válaszolt. Ezután pedig megérkezett Katy Perry is, akivel soha nem kímélik egymást a komment szekcióban:

  Bébi, kérlek vidd ki a kutyákat pisilni, én egy hívásban ragadtam.

  (Forrás: EOnline)

 • Lehoczky Zsuzsa
  Lehoczky Zsuzsa
  Fotó: Budapesti Operettszínház

  Senki nem tudja, milyen szempontok alapján választottak a Nemzet Színészei új tagot maguk közé, de az biztos, hogy Lehoczky Zsuzsával az operett műfaja is helyet kapott a legjobbak között. Holnap, szombaton, az index kultúra rovatának tagjai erről is beszélgetnek az arútluK című podcastban, és az is kiderül, hogy lehet-e operettet írni abból, ha a Nemzet Művésze bent ragad egy liftben. 

 • bogre.png
  Fotó: tiktok / khaby.lame

  Egy olaszországi tiktoker, bizonyos Khabane lame nagyon fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. Arra, hogy az interneten terjedő fura, túlkomplikált és összességében is elég hülye trükkök helyett, néha mondjuk az ezek kitalálói az agyukat is használhatnák. 

  Hogyan pucoljunk meg egy banánt késsel? A nyilvánvaló megoldás az, hogy sehogy, próbáljuk kézzel: 

  Vagy ahelyett, hogy a gyorskötözővel neki esünk a sima pohárnak, hogy bögrét csináljunk belőle, fogjuk meg simán csak kézzel:

  Úgyhogy csak óvatosan az interneten terjedő tippekkel, egyik-másik veszélyesen nagy butaság.