Ágnes
-5 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A párizsi divathéten mutatta be a 2018/19-es év téli kollekcióját Simon Porte Jacquemus. A férfiaknak szánt darabok bemutatására a legalkalmasabb helyszínnek egy zárt teherautót talált, melyben összezsúfolt, menekültnek kinéző manökeneken láthatóak a kollekció darabjai.

  • Ahogy tegnapi cikkünkben is írtuk, ma hajnalban több helyen is látni lehetett a teljes holdfogyatkozást. Ezt a ritkaság számba menő égi jelenséget örökítette meg kollégánk, és a világon több fotós is. 

    A hold a földhöz legközelebb eső pontján járt a pályájának, így az átlagosnál kicsivel nagyobbnak láthattuk. A Föld Holdra vetülő árnyéka pirosas színű lesz, emiatt "vérholdról" is beszélnek sokan. A vöröses szín ugyanannak a jelenségnek köszönhető, mely miatt a naplemente rózsaszín, vörös vagy narancsos színű. A Föld légköre egy kicsit megtöri a napfényt, amely elhajol a Föld oldala mentén és eléri a Holdat. Emiatt a Nap fényének csupán vörös komponense világítja meg kísérő égitestünket

  • Megint felrobbantottak egy bankautomatát Németországban. Ott ez elég gyakran előfordul, egy erre szakosodott banda újra és újra ezzel próbálkozik. A módszer lényege (ki ne próbálja!), hogy egy csövön gázt vezetnek a szerkezetbe, és berobbantják. Most is ez történt, a Lipcse közelében lévő Hermsdorfban a bankautomata darabokra esett,  a tolvajok mégsem tudtak elvinni egyetlen eurót sem.

    Az automatába épített biztonsági rendszer ugyanis ilyen esetben azonnal megszínezi és használhatatlanná teszi a bankjegyeket. A robbanás ereje amúgy akkora volt, hogy a közelben 16 ablaktábla sérült meg, a kár 50 ezer euró, ami alsó hangon is közel 16 millió forint. (via Bild