Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ausztráliai Brisbane-ben egy 24 éves nőt reggeli készítése közben váratlan meglepetés érte január 13-án, pénteken. Mikor bekapcsolta a kenyérpirítója érdekes hangokat hallott. 

  A látványra, ami a pirítóban fogadta nem volt felkészülve: egy bébi piton bújt el benne.

  Salleena Davis elmondása szerint még mozgott az állat, mikor kihúzta a konnektorból a készüléket. A kis kigyó nem valószínű, hogy túlélte a traumát. 

 • Nemrég Tajpejben kellett várnom 17 órát a repülőgépes csatlakozásra, ezért benéztem a városba. Tajvan fővárosának egyik legkedveltebb turistaattrakciója az ünnepélyes őrségváltás a Demokrácia tér melletti Csang Kaj-sek-emlékcsarnokban.

  A bonyolult koreográfiájú, de 12 percig tartó produkciót kicsit felpörgettem, hogy igazodjon az internet ritmusához.

 • Vaskút környékéről vittek be egy áramütött rétisast a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre a Szegedi Vadaspark mentőközpontjába. Az áramütés sokszor végzetes baleset, és ha meg is tudják menteni az állatot, annak ára többnyire a sérült végtag elvesztése. Most sikerült ezt elkerülni, és a sérült sas végül annyira erőre kapott, hogy kedden szabadon engedték a Saséri-holtágnál, írja a vadaspark a honlapján. 

  Sajnos aznap egy másik áramütött rétisast találtak a környéken. Mint a Kiskunsági Nemzeti Park Facebook-oldalán írják, a magyar gyűrűs, osztrák jeladóval ellátott rétisasról egy madarász adott jelzést a szegedi Fehér-tónál. A legyengült madár jobb szárnyának végén áramütésre utaló, alvadt véres sérülés nyomai voltak. Ezt a rétisast is a Szegedi Vadasparkba szállították gyógyulni. 

 • Igen, a cím teljesen olyan, mintha egy mesterséges intelligenciával megnézettünk volna tízezer órányi sitcomot, és generáltattunk volna belőle egy mondatot, de nem, ez tényleg megtörtént.

  A sztori azzal kezdődött, hogy a berlini rendőrség hivatalos Instagramján megjelent egy három részes történet, ami röviden összefoglalva arról szól, hogy

  • tegnap fél ötkor egy nő a Hallescher Tor nevű metrómegállóban egy rendőrtől érdeklődött, hogy merre menjen;
  • de a mosolyával teljesen a hatása alá vonta a rendőrt, és azóta nem tudja elfelejteni őt;
  • úgyhogy ha magára ismer, akkor írjon egy üzenetet, hogy újra megtalálják egymást.
  aszcendált.PNG
  Fotó: Instagram / @polizeiberlin

  Az üzenet nyilván romantikusnak lett szánva, de sokaknál így is kiverte a biztosítékot, sőt több nő erre válaszul elkezdett megosztani olyan sztorikat, ahol szolgálatban lévő rendőrök flörtöltek velük, vagy zaklatták őket.

  A berlini rendőrség szóvivője ugyanakkor a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a rendőrök is ugyanolyan emberek, mint mindenki más, nekik is vannak érzéseik, ők csak segíteni akartak azzal, hogy megfuttatták a dolgot az Instagramon.

  Emellett azt is megjegyezte, hogy azzal, hogy ezt a sztorit zaklatáshoz hasonlítják, valójában a ténylegesen zaklatott emberek helyzetét bagatellizálják el. Mint mondta, itt sem képeket, sem neveket nem tettek közzé, csak a nőn múlik, hogy reagál-e, úgyhogy nincs nyomás, csak egy lehetőség.

  A nő egyébként egyelőre nem reagált a felhívásra.

  (via)