Rudolf
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy medve tévedt be a kaliforniai Pasadena egyik otthonába, ahol két ádáz terrierrel találta magát szembe. A kutyák ugatása is elég volt ahhoz, hogy eliszkoljon a helyszínről. 

  Deedee Mueller, a kutyák és a ház tulajdonosa elárulta, hogy éppen szundikált a szobában, amikor felébredt az éktelen ugatásra. Ekkor látta meg, hogy mi történt, úgyhogy hirtelen nagyon megijedt.  De a Facebookra már nevetős emojikkal rakta ki a felvételt, ahol az egyik kommentelő a kutyák méretét firtatta, de erre Mueller csak annyit írt, hogy  

  Ők nem tudják, hogy kicsik. 

  A medvék valamiért vonzódnak ehhez az ingatlanhoz, ugyanis Muellernek több mint 30 videója van a ház környékére tévedő medvékről. Itt van egy másik felvétel, ahol a két terrier szintén felveszi a kesztyűt egy medvével szemben:

 • nagyszám
  Fotó: RTL Fókusz

  Másfél hónappal ezelőtt indult a Nagy szám című műsor az RTL Klubon, melyben tizennyolc előadó szerepelt eddig, akik mind elénekelték életük dalát. Azonban ez sokkal komolyabb felkészülést igényel, mint azt sokan gondolnák. 

  A műsor szereplői most felfedték a közönségnek azokat az apró műhelytitkokat, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ők a show-ban a legjobbjukat adhassák. Például látható, hogyan énekel be Pataki Attila korán reggel. Járai Máté elmondja, hogy gyermekkora óta el akarta énekelni a választott dalát, ám ehhez elég érettnek kell lennie az embernek, és jól tudja, hogy tíz évvel ezelőtt még alkalmatlan lett volna erre. Istenes Bence is gyermekkori álmát váltotta valóra bevallása szerint a Nagy számban, hiszen a Piramis dalának előadása régi vágya volt.

 • ugratas.png
  Fotó: twitter / WESH

  A floridai Daytona Beachen döntött úgy egy autós, hogy kipróbálja, milyen lehet a Halálos iramban-filmekben élni. A felvonóhíd előtti sorompó előtt felgyorsított, áttörte, majd teljes gőzzel átugratott az éppen felnyíló hídon. Ezután, mintha mi sem történt volna, továbbhajtott. 

  Valami lehet a levegőben vagy a vízben, esetleg a benzinben a környéken, mert nem sokkal az eset előtt egy motoros is abszolválta az ugratást ugyanazon a hídon. 

  (via: HuffPost)

 • Biztos felmerült már másokban is a kérdés, mondjuk egy pihentető, énidőt kimaxoló, relaxációs forró fürdő esetében, hogy miért van az, hogy nem lehet normálisan elférni abban a hülye kádban. Vagy a lábunk, vagy a felsőtestünk a kelleténél nagyobb felülete nincs víz alatt. Nyilván nem égető probléma, de még nyugtatóbb lehetne egy ilyen fürdő, ha nyaktól felfelé nem lógna ki semmije sem a vízből az embernek.

  giphy (54).gif
  Fotó: giphy.com

  A válasz nem is olyan egyszerű. Egyrészt foghatjuk a fürdőszobák átlagos méretére is. Angliában is ezekhez igazítják a kádak méretét. Kevés négyzetméterre elég nehéz lenne berakni egy hatalmas méretű kádat, nem? Másrészt a fürdési szokások is átalakultak. Régebben ritkábban fürödtek az emberek, akkor indokolt volt, hogy legalább azon a heti egy alkalmon rendesen tele legyen a kád. De akkor sem voltak minden esetben óriási méretűek a kádak, mivel azokat öntöttvasból készítették, így a súlyuk miatt is nehezen voltak mozdíthatók. Manapság a napi egy, sőt két alkalommal is megejtett tisztálkodást gyorsabb tusolással oldják meg az emberek, nem órákig tartó kényeztető fürdéssel.

  shutterstock 348524153
  Fotó: Shutterstock

  És nem mellesleg azért találkozik ritkán az ember nagy kádakkal, mert azok nem kompatibilisek a gyerekekkel. Igazából a kicsik fürdetése miatt vannak ma is kádak, nekik meg nem kell olyan nagy. 

  És persze a nagyságnak ára  is van.

  Összegezve: a kádak azért ekkorák, mert a mai fürdőszobák méretéhez vannak igazítva, és a napi tisztálkodási szokásokhoz, valamint a gyerekfürdetési funkcióhoz.

  (Mentalfloss)