Bernadett
-2 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • dog-with-second-mouth

  Toad egy ritka rendellenességgel született: a fülénél van egy száj, azaz pár fog és nyálmirigy. A fogakból csak kettő látszódik kintről, de az oklahomai állatmenhelyesek megröntgenezték a kutyát, és kiderült, hogy akad még ott pár. Toad fülét minden este ki kell pucolni, mert különben a nyál beleragad a szőrébe.

  (Oddity Central)

 • Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Facebook-oldalán Tandori Dezsőre emlékezve egy 1959-es Egyetemi Lapok számból mutatnak kivonatot. Akkoriban a múlt héten elhunyt író, költő, műfordító még egyetemista diák volt, de már kiemelkedett társai közül. Legalábbis a cikk szerint másodéves német-magyar szakosként csoportjából legelőször fejezte be fordítását: harminc sor Arany Jánosról írt kritikai szöveget kellett németre fordítania a dolgozat közben. "Ő hat éve tanul németül" - írja a cikk Tandoriról.

  "Módszere nincs. Sokat gyakorol, sokat olvas. Ez elég is."

 • Jelentősen megnőtt az aranysakálok száma Magyarországon az elmúlt években,

  a szakemberek jelenleg 6500 példányt tartanak számon, ami rekordnak számít. 

  Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az M1-en azt mondta, hogy a legtöbb aranysakál Somogy megyében és Baranyában van, de már Bács-Kiskunban és a Budai-hegyekben is lehet velük találkozni.

  A szakember cáfolta a vadászoknak azt az állítását, hogy az aranysakál miatt pusztulnának az őzek. Hanga szerint

  az aranysakálok tápláléka főként kisebb rágcsálókból áll, nem jellemző, hogy náluk nagyobb állatokban kárt tennének.

  (Az viszont előfordul, hogy egyéb táplálék híján dögökre fanyalodnak.) Ráadásul attól meg végképp nem kell tartani, hogy az aranysakál emberre támadna.

  Nemcsak nálunk, hanem Romániában is elszaporodtak az aranysakálok, a helyiek szintén az ő számlájukra írják a vadpusztulásokat.

 • Az ismeretlen megmentőnek szóló hálaposztok a Facebook legszívmelengetőbb részéhez tartoznak, a sok indulatos háborgás között megmutatják, hogy nem veszett ki még teljesen az emberség. Olvasónk, Attila hívta fel a figyelmet arra a vasárnapi bejegyzésre, amiben egy budapesti autós köszöni meg egy ismeretlen BKV-s buszvezetőnek, hogy megmentette őt és autóját a motortérből felcsapó lángoktól, sőt a titokzatos nevű Rizling nevű utasnak sem esett baja. Éljen tehát a hős buszvezető, reméljük, megtalálják a BKV-nál, és megjutalmazzák valahogy, valamint íme a poszt teljes terjedelmében: