új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elhunyt a világ legidősebb férfija, a japán Nonaka Maszazót 113 éves korában vasárnap reggel érte a halál otthonában, írta az MTI. Nonaka a Hokkaido szigetén lévő Asoróban született 1905. július 25-én. A férfit, akinek családja egy termálforrás melletti vendégfogadót működtet már négy nemzedék óta, tavaly nyilvánította a Guinness-rekordok a világ legöregebb férfijának. Hetente egyszer egyébként maga is megfürdött a meleg forrásban.

  • Fél órát tartózkodott ez az elkóborolt alpaka egy francia település optikájában. A benn dolgozók gyorsan rázárták az ajtót, majd értesítették a rendőrséget, írta a BBC. Először azt gondolták, hogy egy közeli cirkuszból szökhetett, később kiderült, hogy egy magánszemélyhez tartozik. Az állat egyébként egyáltalán nem volt agresszív, békésen nézelődött, mint egy alpaka úgy általában.

  • Fotó: Police.hu
    Fotó: Police.hu

    Január 18-án, pénteken érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Budapesten a Hungária körút 128. szám előtt egy mozgássérült idős hölgy balesetet szenvedett. A kiérkező járőrök megtalálták a székben ülő nőt, aki elmondta, hogy nem szenvedett balesetet, hanem az elektromos kerekesszéke romlott el.

    A rendőrök próbálták megjavítani, de ez nem sikerült, ezért a hideg idő és a hölgy egészségügyi állapota miatt otthonáig tolták a bajba jutott idős nőt.

    A rendőrökre ezekben az esetekben láthatóan lehet számítani, tavaly Kunszentmiklóson lapátolták el a havat egy kerekesszékes háza elől, hogy el tudja hagyni otthonát, pár éve pedig Budapesten szerelték szakadó esőben egy kerekesszékes fiatal defektes járművét.

  • A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak például a menekültekkel vagy a melegekkel szemben.

    harrypottter-trio-young-firstphoto-700x356

    Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus.

    Vonjuk le a következtetést: Harry Potter egyenlő liberális agymosás, Soros-terv, keresztényüldözés, tiltsák be.

  • Scott-Wellenbach-plans-to-give-his-PokerStars-winnings-to-charit

    671 ezer dollárt, vagyis kb 187 millió forintot kaszált Scott Wellenbach 67 éves kanadai pókeres a Bahamákon tartott PokerStars Caribbean Adventure versenyen, ahol a harmadik helyre jött be. A civilben tibeti tolmácsként dolgozó férfi nem sokat gondolkodott, mire költse a vagyont, úgy ahogy van felajánlotta jótékony célokra, a szegényeket segítő Oxfamnek, az Orvosok határok nélkülnek és hasonlóknak.

    Wellenbach annyival kommentálta a dolgot, hogy a sok meditációból adódó önfegyelem hozta el neki a nyereményt, és gyakorló buddhistaként nem is tehet mást, mint hogy a nála jobban rászorulókat segíti vele. (via)

  • Van, amikor elindul egy spontán mozgalom, hogy figyeljünk egymásra, tegyük kicsit jobbá a világot, legyen mindenkinek egy kicsit könnyebb. Ilyennek tűnik a tahó parkolás kicikizése. Mondjuk a dolog nem mindig annyira nem egyértelmű, mint amilyennek látszik, van, hogy a tahó parkolás csak annak látszik, mert az autó körül utólag úgy alakult a helyzet. Aztán van olyan is, amikor egy autó talán zavaró helyen áll, de értjük a helyzetet, mert mondjuk mentők álltak le, akiknek talán fontosabb az, hogy gyorsan kiérkezzenek, mint az akkurátus leparkírozás. 

    Így lehetett az a két mentőautó is, amivel életmentő beavatkozásra jött ki a személyzet az óföldeáki idősek otthonába. Ehhez képest az országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán erről számoltak be a mentők:

    „Miközben két mentő személyzete is küzdött egy asszony életéért az Óföldeáki idős otthonban, az épület előtt egy szitkozódó buszsofőrtől visszhangzott az utca. Szerinte a mentők szabálytalan parkolása miatt tolatnia kell a busszal, ami meghaladja a kepésségeit. A magából kikelt arrogáns buszost a menetrend sem izgatta, hiszen a buszról leszállva telefonjával percekig fényképezte a helyszínt, hogy gyorsan fel is tölthesse az eseményt a Facebookra. Végül, miután elküldte bajtársainkat melegebb éghajlatra, a sebességváltó igénybevételével mégis sikerült megoldani a rendkívül összetett közlekedési anomáliát.”

    kulon1
    kulon2