Donát
-3 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 192 másodperc alatt ment végig a pályán, ami pont 160-nal több, mint a győztes kutya eredménye, és ugyan 92 hibát is vétett, de - ahogy ez a felvételen is látszik - ez sem tudta kedvét szegni. És bár a versenyen utolsó helyen végzett, az interneten már lehet, hogy több rajongója van, mint a győztes kutyának. (HuffPo)

 • Bajba jutott az a pár, amely szombaton sötétedés után próbált hazajutni a kirándulásból, de Dömös közelében rájuk sötétedett és elakadtak a csúszós talajon. Fogalmuk sem volt, hogy merre menjenek tovább, ezért a rendőrséget hívták.

  Ezután a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szabadidős ügyeletvezetője, Kondé Zsolt telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, akinek a leírása alapján beazonosította a helyszínt, ahol tartózkodnak. A főtiszt elmondása alapján az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei megtalálták a két személyt, akik a turistaút melletti meredek lejtőn rekedtek.

  túrázók1

  A 69 éves férfit és az 58 éves nőt felsegítették a lejtőről, Dömösre kísérték őket, ahol épségben átadták hozzátartozóiknak.

 • A tőzsdére lépés komoly mérföldkő egy cég életében, ugyanakkor sok bürokratikus feladattal is jár, ugyanis a tőzsdei cégeknek jelentősen több információt kell nyilvánosságra hozniuk, mint a nem tőzsdeieknek, hogy a részvényeik iránt érdeklődők megfelelően tudjanak tájékozódni arról, hogy mibe fektetik a pénzüket. Éppen ezért az első részvénykibocsátás előtt a cégvezetésnek a cég működésére legnagyobb kockázattal lévő tényezőkről, és persze a lehetőségekről is részletes elemzést kell leadniuk.

  A Quartz egy érdekes ábrát hozott le nemrég, amin az látszik, hogy míg tíz évvel ezelőtt csak a cégek 5 százaléka emlegette a klímaváltozást a kockázatok között, az utóbbi években ez az arány már 10-15 százalék között van.

  Nemrég a divatipar egyik óriáscége, a Levi's említette meg a tőzsdére lépéskor kötelezően leadandó dokumentumokban, hogy a klímaváltozás miatt megváltozik, hogy hol és milyen körülmények között lehet pamutot termeszteni, ami az egész textiliparra, és természetesen a Levi's működésére is negatív hatással lehet, amennyiben emiatt megdrágul a termelés.

  A leggyakrabban persze energetikai cégek dokumentumaiban említik meg a klímaváltozást, mint üzleti kockázati tényezőt, de olyanra is van példa, hogy a klímaváltozásként a növekedés forrásaként tekintenek, jellemzően például azok a cégek, amik a klímaváltozás miatt változó fogyasztói szokásokra alapozzák az üzleti modelljüket (például a Beyond Meat nevű cég, ami nem állati eredetű élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik).

 • Ebben a posztban írtam arról a nagyszerű kezdeményezésről, amit Cigicsikkmentes Februárnak neveztek el. A csikk a második leggyakrabban eldobott egyszer használatos műanyaghulladék, és a benne lévő sok káros anyag tényleg borzalmas pusztítást tud okozni a környezetünkben. Ha nem hiszi, kattintson csak rá erre a cikkünkre.

  Fotó: hulladekvadasz.hu

  Az külön jó, hogy a projekt kitalálói a rendes dohányosokra is gondoltak, elvégre tényleg nem lehet mindig mindenhol szemetest találni. Itt van tehát a zsebhamutartó. A kezdeményezést elindító Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány azt kéri, aki csak teheti szerezzen be magának ilyen eszközöket:

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek jobb érzés lesz eltenni, mint eldobni a cigicsikket.

  (via Hulladékvadász