Emma
5 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • b657068ca7595138a949f292c85704ad original?ixlib=rb-1.1.0&w=680&f

  Bő félmillió dollárt dobott össze rá az internet népe a Kickstarteren, és még van egy kis idő beszállni: az Evolution Hoodie nevű pulcsi újrahasznosított kávézaccból és műanyag palackokból készül. Mármint ezeket nanoméretűre darálják, és aztán műszálat csinálnak belőle, amiből meg pulóvert. Állítólag kényelmes is, az anyaga miatt extrém gyorsan szárad, és nem tartja meg a szagokat. Jó, a forradalmi lopásgátló mechanizmus néven eladott cipzáras zseb talán egy kicsit túlzás. Az ár mindenesetre 62 dollár (bő 17 ezer forint), szeptemberben szállítják. Persze maga a szállítás nyilván rögtön hagy is maga után kábé akkora környezetszennyezést, mint amekkorát magával a pulcsival megspóroltunk a világnak, de ez már valószínűleg egyetlen vásárló lelkiismeretét se fogja zavarni különösebben.

 • Kezdjük azzal, hogy igen, ez egy rémes zenekarnév, gondolkodhatott volna rajta még Téglás Zoltán, az Ignite énekese, amikor először nevezte el a szólózenekarát (ami nem mellesleg, régebb óta megvan, mint az Ignite), de ez van, névben a Kiss sem tűnik így mai fejjel annyira ütősnek, ugye, a többit meg tudjuk. Téglás ebben a zenekarban nem punkrocker, hanem csak rocker, és annak is az érzelmesebb fajta - a Zoli Band nem dühös, hanem fogós, de kellemes zenét tol, nagyon jó zenészekkel a dalszerzők és az előadók között is.

  A Santa Monica című albumuk nemrég jelent meg, ezt turnéztatják most Európában, főleg német klubokban, és ezt mutatják be április 20-án este az A38 hajón is. A zenekar jelenlegi felállása: Téglás (Ignite) - ének, Lukács Peta (Bikini) - gitár, Szűcs Peti (Superbutt, Ørdøg) - dob, Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) - billentyűs hangszerek, Horváth “Sexy” Gábor - basszusgitár. Szóval jó zenéért tessen jönni a hajóra, megyek én is.   

 • James Corden, az amerikai tévézés egyik ügyeletes brit viccesembere csinált a saját szüleiből sztárt az esti beszélgetős tévéműsorában, azzal, hogy megnézette velük a Trónok harca évadnyitót. Úgy, hogy természetesen egyikük sem látott még előtte egyetlen percet sem a sorozatból. Ugyan az epizódban nemigen történik semmi durva vagy meglepő (már Trónok harca-mércével mérve), elég viccesek a reakciók:

 • Nick Cave egészen nagyszerű formában van: egy felfoghatatlan személyes tragédia (egyik kamasz fiának elvesztése) után kiadta pályája legsötétebb és legfájdalmasabb lemezét, a Skeleton Tree-t, majd körbeturnézta vele az egész világot, és mindenütt nagyon különleges koncerteket adott, a közönséggel hihetetlenül intim kapcsolatot kialakítva (lásd a fenti, a bécsi koncerten készült képünket). A turnéról "véletlenül" kétszer is írtunk, azaz persze nem véletlenül, hanem eleinte még nem volt magyar dátum a koncertek között, ezért Bécsbe utaztunk, hogy ne mulasszuk el ezt a megismételhetetlen élményt, amit aztán a nagy sikerre való tekintettel mégis megismételt a Nick Cave and the Bad Seeds a turné meghosszabbításakor Budapesten.

  Kapcsolódó

  Két perc alatt lenyűgöz ez a fickó, akármit is csinál

  Kínosan kevesen jöttek el Nick Cave koncertjére, egy baleset miatt majdnem idő előtt vége is szakadt, de még így is egyértelmű, hogy ez az ember olyat tud, amit csak nagyon kevesen.

  A turné alighanem legkülönlegesebb állomását, a koppenhágai koncertet videóra is rögzítették: itt élőben is fellépett velük Else Torp operaénekesnő a koncertfilm címét adó, Distant Sky című, gyönyörű számban. És ezt a koncertfilmet lehet most ingyen végignézni, április 19. és 22. között, csak ide kell miatta kattintani, és ennyi. Megéri.