Benedek
-2 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Március 20-án, szerdán mutatták be Franciaországban a Napszálltát. Nemes-Jeles László (aki a plakátokon csak László Nemesként szerepel) filmje pedig elég rendes reklámot kapott, a francia főváros rengeteg pontján lehet találkozni a film plakátjaival: a fenti, össze-vissza tükröződő fotón a mindenféle tüntetéseknek gyakran otthont adó Republique téren áll a plakát, a lenti, jóval tágabb fotón pedig a Pompidou központ mellett.

  Meg emellett rengeteg központi helyen Párizs belvárosában.

  De hogy miért is érdekes ez az egész? Egyrészt azért, mert még a nagy magyar közönségfilmekbe (pl. Pappa Pia vagy Kölcsönlakás) sem lehetett a bemutatójuk idején ennyiszer belefutni Magyarországon, és ugyan a Napszállta egy félig francia koprodukcióban készült film, attól még itt egy nagyrészt magyarul játszódó, a magyar történelem egy szeletét bemutató szerzői filmről van szó, ami annyi plakátot kapott, mint nálunk a Marvel kapitány.

  Sőt, itthon a kicsivel bevállalósabb filmek nemhogy ennyi reklámot nem kapnak, hanem néha egészen csúful elbánnak velük, legyen szó a Veszettek plakátjáról, vagy az egészen nagyszerű Kojot egészen mostoha sorsáról.

  De a lényeg, hogy annak mindenképp örülni kell, ha Párizsban egy magyar színésznő arcával plakátolták tele a várost, azt meg, hogy mi mit gondoltunk a filmről, itt lehet elolvasni.

 • Tudta, hogy Magyarország területének 24 százalékát erdők borítják? És azt, hogy a szántók után az erdők fedik le a legnagyobb területet az országban? Ha olvasta ezt a cikkünket, akkor ez nem lehet újdonság. De ez most azért érdekes, mert március 21-én tartják az erdők világnapját. 

  Az ENSZ 2013-ban indította útjára a kezdeményezést és nevezte ki március 21-et az erdők világnapjának. Az egésznek az a célja, hogy minél kisebb korban felhívja az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontosak az élethez az erdők. Az emberek egyre nagyobb százaléka él városokban, így egyre távolabb kerülnek a természettől és egyre kevesebb időt töltenek az erdőkben.

  A természetben viszont máshogy működik az agyunk, és kutatások egész sora igazolja, hogy az töltött idő vagy akár csak a természet látványa különösen jó hatással van ránk.

  Akit bővebben érdekelnek a részletek olvassa el ezt a cikkünket, ha pedig az erdők világnapjáról szeretne bővebben tájékozódni, akkor ide kattintson. 

 • Tayla Harris éppen az első gólt szerzi a Carlton-Western Bulldogs ausztrálfutball-meccsen
  Tayla Harris éppen az első gólt szerzi a Carlton-Western Bulldogs ausztrálfutball-meccsen
  Fotó: 7AFL / Twitter

  A 21 éves Tayla Harris az ausztrálfutball egyik legcsillogóbb sztárja (az ausztrálfutball nem labdarúgás és nem is rögbi, hanem egy fura, szinte kizárólag Ausztráliában játszott labdajáték). Néhány napja a fenti képet tette ki róla a közösségimédia-felületeire az ausztrálfoci-bajnokság (AFL) meccseit közvetítő tévécsatorna, a 7 Network.

  A tévétársaság és Harris legnagyobb meglepetésére a trollok nem a sportemberi teljesítményt emelték ki kommentjeikben, hanem erősen explicit, sőt szexuális zaklatással felérő megjegyzéseket fűztek a fotóhoz. A szexista kommentek áradata odáig fajult, hogy

  a tévétársaság moderátorai a fotó eltávolítása mellett döntöttek.

  Az ausztrálfoci jelentőségét mutatja az országban, hogy még a miniszterelnök, Scott Morrison is megszólalt az ügyben, és a trollokat

  gyáva férgeknek

  nevezte. Viszont a népharag csakhamar a tévétársaság ellen fordult, hiszen a vádak szerint meghátráltak, és a fotó eltávolításával engedték, hogy a névtelen zaklatók győzedelmeskedjenek. 

  A 7 Network így nem tehetett mást, minthogy egy bocsánatkérő üzenet kíséretében visszatette a képet:

  Sajnáljuk, a fotó eltávolítása rossz üzenetet közvetített. A poszthoz fűzött számos megjegyzés kifogásolható volt, de még keményebben fogunk dolgozni azon, hogy kitiltsuk a trollokat az oldalainkról. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet Tayla Harris hihetetlen atletikusságára, és továbbra is ünnepelni fogjuk a női futballt.

  Forrás: CNN

 • Az Amazon és az Apple után a Magyar Rendőrség sem akar lemaradni a sorozatgyártásban. Ők legendás Twitter-csatornájukon mutatták be a Kresz Menők című sorozatuk legelső epizódját. 

  Maga a téma arról, hogy érdemes láthatósági mellényben biciklizni annyira nem új, remélhetőleg a későbbi epizódokban több lesz az izgalom.