Konrád
6 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Donald Trump a Föld katonai és gazdasági fő szuperhatalmának elnöke nincs mindig a helyzet magaslatán amikor a közösségi médiában történő kommunikációról van szó. Általában indulatból szokott olyanokat kiírni, amik után hetekig kell az amerikai külügynek magyarázkodni, most azonban csak egy elég furcsa elírása volt a Srí Lanka-i támadások kapcsán, szúrta ki a hvg.hu

  Ahogy ilyenkor a világ vezetőinek szokás, együttérzését fejezte ki a támadások áldozataival, azonban 138 áldozat helyett (a tweet idején ennyi áldozatról lehetett tudni) azt írta, hogy 138 millió áldozat. Nehéz megmondani, mire gondolhatott, mivel ez esetben valószínűleg nem csak az ujja csúszott meg a telefon kijelzőjén. 

  Adam Parkhomenko / Donald Trump / Twitter
  Adam Parkhomenko / Donald Trump / Twitter
 • Harminc helyszínen mintegy száz programon vehetünk részt az idei Kávéházak éjszakája alkalmából. Budapest Főváros Önkormányzata tavaly hirdette meg először a programsorozatot, hogy felelevenítse és népszerűsítse a mára kissé feledésbe merült, de a 19. században markánsan jelenlévő budapesti kávéházi hagyományokat.

  A tavaly mintegy 4000 érdeklődőt vonzó programon idén a zenei, a színházi és az irodalmi események mellett a kávéházak történetéről és magáról a kávéról is tartanak ismeretterjesztő előadásokat. Több helyszínen baristaoktatók és kávéházi szakemberek vezetik be a kávékultúrába érdeklődőket, akik részt vehetnek kávékóstolásokon is. Több kávéházi és várostörténeti séta is indul, amely különböző útvonalakon és tematika szerint mutatja be a helyszíneket és azok környékét.

  Az irodalmi programokon felolvasnak például Gyarmati Fanni naplójából, Mészöly Miklós és Polcz Alain, valamint Arany János és Petőfi Sándor levelezéséből, de lesz Ady100 est, a Sebő együttes pedig Igaz Hang című estjét mutatja be.

  A zenei programokon fellép mások mellett Pátkai Rozina, Kökény Attila, Gájer Bálint, az Éles Gábor Trió és Elza Valle is, valamint a Budapest Music Centerrel kötött együttműködés keretében több mint tíz helyszínen dzsesszfellépők is lesznek.

  A tradicionális Gerbeaud, a Centrál, a Dunapark és a Hadik Kávéház vagy a Cafe Zsivágó mellett kortárs jellegű kávézók is részt vesznek a programban, például a Kelet Kávézó, a La Nube café, a Café Smúz és a Café Frei, valamint idén csatlakozott a programhoz az Opus Jazz Klub, a Parisi Café, az Elyseé Bistro & Kávéház, a Tranzit Art Café, a Madal Café és az IF Jazz Café is.

  (MTI)

 • Ízlelgessük:

  Rivers Cuomo, a Weezer amerikai alternatív rockzenekar énekese a Coachella-völgyi Zenei és Művészeti Fesztiválon a kaliforniai Indióban 2019. április 20-án. 

  vagy

  Billie Eilish amerikai énekes fellép a Coachella-völgyi Zenei és Művészeti Fesztiválon a kaliforniai Indióban 2019. április 20-án.

 • Párizs érseke, valamint Franciaország és a világ katolikusai a Notre-Dame megmentéséért dolgozó tűzoltókról emlékeztek meg a katedrális újjáépítéséért mondott ünnepi szentmisén húsvét vasárnapján.

  Miután a Notre-Dame súlyosan megsérült a nagyheti tűzvészben, sokaknak kellett  új helyet találniuk, ahol megünnepelhetik a húsvétot, a párizsi egyházmegye a Szent Eustachiusról elnevezett templomba invitálta a híveket a föltámadás vasárnapjára. 

  Párizs érseke, Michel Aupetit egy a leégett katedrálisból kimentett Bibliát adományozott az oltásban résztvevő tűzoltóknak. Az érsek külön kitért Jean-Marc Fournier-re is, a tűzoltók káplánjára, aki kimenekítette az égő templomból több ereklye mellett az Oltáriszentséget, amely a katolikus hit szerint Krisztus valódi teste. 

  (Time)