Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A világ egy kegyetlen hely. Ember embernek farkasa. Farkas farkasnak embere.

  Kígyó kígyónak darazsa.

  Hogy mi? Némileg több értelmet nyer az utóbbi közmondás, ha megnézi az alábbi videót, amin sikerült megörökíteni, ahogy egy marha nagy darázs egy korálkígyót támad, aki viszont éppen egy másik, döglött kígyót próbál megenni.

  Na igen. Ha ezek után úgy dönt, hogy természetjárás helyett inkább a kanapé kényelmét választja, én nem fogom elítélni. 


  Forrás: Twitter / EvieCummings23
  Forrás: Twitter / EvieCummings23
 • rétvári

  Rétvári Bence kirakott egy szavazást a Facebookra, arra volt kíváncsi, hogy a követői szerint belefér-e Hadházy Ákos "lónak a faszát" táblás parlamenti akciója, vagy le kellene inkább mondania. Az Emmi KDNP-s államtitkára valószínűleg csalódott lehetett attól, hogy a szavazók jelentős többsége szerint rendben volt Hadházy akciója, ezért inkább törölte az egész szavazást. 

  Íme a törlés előtti állapot:

  rétvári
 • Azt gondolhatná bárki, hogy nácinak lenni kész főnyeremény. Nem kell az embernek bosszantó és komplex elméletekkel terhelnie magát, helyette könnyen fogyasztható, regényes narratívát kap kézhez a világról, amiben a gonosz háttérhatalom (a zsidók, gyíkemberek, Soros, épp ami fut) megpróbálja elnyomni a teremtéstől fogva uralkodásra rendelt fehér fajt.

  És ez még nem minden! Ott vannak a pörgős koncertek, minőségi széldzsekik, penge bakancsok, sorolhatnánk napestig mennyi előnye van (látszólag!) az operett-fasisztáskodásnak, a neo-hungarista live action role playnek.

  Azonban a nácik élete nem csak játék és mese, legalábbis ezt engedi sejtetni az  Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szimbolikával operáló szervezet belső szabályzata, amiben részletezik a tömegrendezvényeiken történő részvétel feltételeit. (Feltehetően ők támadták meg az Auróra nevű közösségi helyet a VIII. kerületben, és égették el az épületre kitűzött szivárványos zászlót.)

  A valóságban a modern bőrfejűnek számos elég fasiszta (per definitionem) szabállyal kell szembesülnie, ha akar egy jót menetelni.

   Néhány szemelvény a szabályok közül:

  • A hatályos jogszabályok értelmében tilos a rendezvény ideje alatt az arc eltakarása; katonai forma/egyenruha; illetve tiltott önkényuralmi jelképek viselete. Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e a vonatkozó törvényekkel ...”

  Amikor ez ember végre élesben is felvehetné az akciósan turkált Bundeswehr-gyakorlóját, akkor ezt kapja a képébe? Was für eine faschistische Vorschrift ist das?

  • Továbbá arra is felhívjuk figyelmeteket, hogy az igénytelen megjelenés, nemzeti jelképeink; meggyőződésünkből fakadó szimbólumaink irreális mennyiségben való viselete távolról sem méltó hős elődeinkhez...”

  Aki nem volt tiniként nagymagyar, annak elárulom: kurva sokáig tart felvarrni egy történelmi Magyarországos felvarrót az ember táskájára. Ez nem vicc kérem, micsoda marhaság ez, egy turulos kapucnis pulcsi azért még tán belefér.

  • A rendezvény teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól, a rendezvény alatt történő alkoholfogyasztás kizáró ok a részvétel alól. Aki dohányzás céljából elhagyja a felvonulási alakzatot, nem állhat vissza a későbbiekben.”

  Már elnézést, de mindennek megvan a határa. Az még oké, hogy talajrészegen nehéz menetelni, és a karlendítés is elég komikusan hat, ha közben csetlik-botlik az egyszeri Übermensch, de hogy egy nyamvadt cigit sem lehet elszívni? Mi ez? A náci Németország? Bár mélységesen elítélem az elveiket, mégis szeretném kifejezni szolidaritásomat a modern hungaristákkal, akiknek ennyi értelmetlen szabály közepette kell gyűlölködniük.

  (A gyűlölködő e-mailek között ajándék vaskeresztet sorsolunk ki.)

  Forrás: Reddit
  Forrás: Reddit
 • A Libegő zugligeti végén iszonyatos sor volt délután. Az épület, ahonnan a felvonó indul, nem is látszik a képen. Mondjuk érthető, hogy ennyien akartak libegni. Óbudán, a szerkesztőségnél délután 4-kor 26 fokot mértünk.

  libegő
  Fotó: Szabó Péter / Index