Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Varga Judit igazságügyi miniszter a napokban próbálja elmagyarázni az Európai Unió Tanácsának, hogy az egy éve elfogadott Sargentini-jelentés valójában tökéletesen alaptalan, Magyarországon nem sérülnek az európai értékek, és az egész hetes cikkely dili csak a bevándorláspártiak támadása hazánk ellen. 

  Varga a Twitterjén most egy egész meredek párhuzamot vont, amikor Szókratészt, pontosabban Platóntól Szókratész védőbeszédét idézte:

  Devecseri Gábor fordításában: Hogyan hatott rátok, [athéni férfiak], vádlóim beszéde, nem tudom; én bizony magam is kis híján beléjük feledkeztem, olyan meggyőzően beszéltek. Ámbár igazat úgyszólván semmit nem mondtak.

  Elkezdődött. #7-es cikkely – teszi hozzá már Varga.

  Tehát vagy maga Varga Judit, vagy áttételesen Magyarország az athéni ifjak megrontásával vádolt legbölcsebb athéni. 

  Ön szerint ki Szókratész ebben a párhuzamban?

  • 133
   Orbán Viktor
  • 92
   Minden magyar ember
  • 63
   A magyar kormány
  • 53
   Varga Judit
  • 25
   A Fidesz
  szokrat.png
 • Őrült megtiszteltetést ért, helyreigazító jellegű levelet kaptam Orbán Zoltántól, a Magyar Madártani Egyesült szóvivőjétől a hétfői, Halállal végződött egy szarkatámadás Ausztráliában című cikkemre.

  Orbán azt kifogásolja, hogy a cikk illusztrációja nem ausztrál szarkát ábrázol, hanem a nálunk is élő eurázsiai szarkát (Pica pica). Ráadásul az ausztrál szarka - ha jól értem - nem is szarka valójában, hanem feketehátú fuvolázómadár (Cracticus [Gymnorhina] tibicen).

  Mint Orbán írja,

  ez természetesen nem túlélhetetlen hiba, inkább olyan szerencsétlen, amolyan „újabb szeg a koporsóban” jellegű pontatlanság, ami tovább fokozhatja a laikus lakosság szarkaellenességét.

  Természetesen egyáltalán nem akartuk tovább fokozni a szarkaellenességet, hanem egyszerűen csak az MTI hírét vettük át, ami a feketehátú fuvolázómadarat leausztrálszarkázta. A képszerkesztőink pedig eme hiba miatt tettek be eurázsiai szarkáról képet. Elnézést kérünk a szarkáktól, az olvasóinktól, és az ország legjobb temészetvédelmi szervezetétől.

 • Egyik éjszaka az amerikai, huszonkilenc éves Jenna azt álmodta, épp a vőlegényével utazik egy vonaton, amikor is jöttek az úgynevezett rosszfiúk, és az értékeiket követelték. Mivel féltette tőlük az eljegyzési gyűrűjét, a vőlegénye tanácsára némi víz kíséretében lenyelte azt. Rögtön fel is ébredt, de még ugyanabban a pillanatban észrevett valamit:

  az ujjáról hiányzik az eljegyzési gyűrűje.

  Azért még visszaaludt, másnap reggel meg elmesélte az egészet a mellette alvó vőlegényének, és azt is mondta neki, 

  az álmával együtt a valóságban is lenyelte a gyűrűjét.

  Előbb nevettek egy sort, majd inkább besiettek a sürgősségire, ahol azt mondták lenni, a legjobb lesz, ha nem a természetes úton üríti ki a szervezetéből azt a gyűrűt, hanem endoszkópiával. 

  Azóta Jenna éjszakára leveszi a gyűrűt az ujjáról. (via)

 • A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök hétfő délben az M1-es autópálya 107-es kilométerénél kaptak el két román járművet, pontosabban járműszerelvényt, vagyis újkeletű nevén horrorkaravánt, amint Hegyeshalom felől Budapest felé haladtak. A tengelysúly-mérések imindkét esetben szabálytalanságot mutattak ki, a kisteher-gépjárművek és a szerelvényük súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta.

  lead túlsúlyos
  Fotó: Police.hu

  A tetten ért román sofőrök egyikét egy hónapra, a másikat - mivel már korábban is követett el hasonló szabálysértést- nyolc hónapra eltiltották a vezetéstől, valamint pénzbírságot is kaptak.

  Az elmúlt hetekben nagyon rágyúrtak a rendőrök a veszélyes karavánok kiszűrésére, a legnagyobb fogásokról ebben a cikkünkben írtunk.