Konrád
6 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez a mesterterv fogalmazódott meg egy 43 éves soproni asszony fejében, miután elhagyta autója hátsó rendszámát. Fogott hát egy kartonlapot, és arra saját kezűleg, tollal írta fel a rendszámát. A rend éber őrein azonban nem tudott kifogni! A rendőrök igazoltatták, és „egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – olvasható a police.hu-n. A nő azt mondta, hogy elveszítette a hátsó rendszámtábláját, azt be is jelentette, de továbbra is használni akarta az autóját, ezért így oldotta meg annak pótlását. 

  A kézműves rendszámkészítésnek egyébként igazi aranykorát éljük. Tavaly szeptemberben az M3-as autópálya egy pihenőjében bukott le egy füzesabonyi férfi, aki házilag készült rendszámmal használta nyerges vontatóját – az egy fémlapra kézzel rajzolt utánzat volt –, tavaly márciusban pedig szintén az M3-ason egy miskolci férfi bukott le kézzel festett rendszámmal. A legjobb rendszámos húzás azonban azé a teherautósofőré volt, aki az útdíjfizetést akarta megúszni úgy, hogy „mobil” rendszámot készített magának, ami hol látszott, hol nem. De az ő szupertervébe is csúszott annyi hiba, hogy lebukjon. 

 • Kemény 25 ezer forintot megspórolt a 30 éves Natalie Wynn, aki Manchesterből indult nyaralni repülővel, ám a poggyásza túlsúlyosnak bizonyult.

  A nő 4 kilogrammnyi ruhát aggatott magára

  Rövidnadrágokat, pólókat és kardigánokat, hét ruhát és két pár cipőt. Tettét azzal magyarázta, hogy all-inclusive nyaralásra indult, amiben minden étkezés is benne van, és emiatt nem volt nála annyi pénz, hogy kifizesse a pótdíjat, körülbelül 22 ezer forintnyi összeg volt a számláján.

  Szerencsére jó fejek voltak a légiutaskísérők, és Wynn a repülőn visszatehette a bőröndjébe a ruháit, sőt, a járatot üzemeltető Thomas Cook Airlines légitársaság megemeli a kézipoggyászok súlyhatárát 8 kilogrammra. Kicsit gyanús is, hogy nem valami ügyes vírusmarketing trükkről van-e szó, amivel éppen erre a lépésükre akarták felhívni a figyelmet - ha így van, sikerült.

  (Time)