Emőke
4 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Alekszej Usikov egy 31 éves fehérorosz gazdálkodó, akinek innovatív mezőgazdasági megoldását – amit a magyar agrártársadalom automobilok iránt lelkes része is tátott szájjal nézhet – a France 24 mutatta be. Alekszej a fúziós konyhák stílusában egy Audi 80-as és egy ló összedolgozásával létrehozta az 1 lóerős, de az átlagos fehérorosz traktornál, a minszki MTZ gyártmányainál összehasonlíthatatlanul kényelmesebb járművét.

  Ha a képek alapján – vagy legalább a poszt címéről – azonnal beugrott Örkény István egyik legendás egypercese, az egyáltalán nem meglepő. Hadd idézzek belőle:

  - Elég baj az! Pedig az ember, sajnos, már nem bírja utolérni a technikát. Használni használja, valójában azonban retteg tőle.
  - Én nem félek az autótól.
  - Csakhogy ez a Simca óránként százötven kilométert tud megtenni...
  - Ne fájdítsa a szívem, Feri... Imádom a rohanást!
  - Maga egy kissé telhetetlen. Tíz napja indultunk el Pestről, és nézze, már Siófokon vagyunk.

 • Húsz éve, 1999-ben virradt fel a koszovói albánok nagy napja, Jugoszlávia kivonta csapatait a térségből és a korábbi atrocitásokat megelégelő ENSZ vonta felügyelete alá a szövetségi államot.

  Akár ezért a lépésért, akár 9 évvel később a vitatott, de azért nagyjából kivívott önállóságért a koszovóiak elsősorban az angolszász hatalmaknak, az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának hálásak.

  A hála sokféleképpen megnyilvánul.

  Pristinában, a fővárosban a legfontosabb sugárutat Bill Clintonról nevezték el, akinek komoly szobra is van.

  A koszovói butikok között teljesen bevett a Hillary márkanév, de talán ami a legmeglepőbb, a koszovói fiú keresztnevek között felbukkant a Klinton és a Tonibler.

  A némi albán átirattal szervesülő koszovói nevek azóta teljesen bevettek lettek és mint viselőik, vagy éppen a szüleik elmesélik, alapvetően nagy tiszteletet jelentenek a politikusok felé, hiszen ahogy a The Economic Times riportjában egyikük mondja:

  Nem hiszem, hogy volt nekünk jobb barátunk, mint Clinton."

 • A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt az Aquaman, ami több, mint 1 milliárd dollárt szedett össze a világ mozijaiból. A minősége mondjuk megkérdőjelezhető, kritikánkban egy nagyon hosszú dezodorreklámhoz hasonlítottuk és megjegyeztük, hogy 4 filmhez elegendő történetet zsúfoltak bele 2 és fél órába. Így egyáltalán nem könnyű követni, hogy mikor mi és miért történik, de az Honest Trailers csapatának sikerült megtalálni a lényeget a katyvaszban.

  Természetesen készül már a folytatás, amit valószínűleg még nehezebb lesz majd megérteni. 

 • Vajon mekkora hoaxot lehetne csinálni abból, hogy ezt a fotót egy ismerősöm csinálta, aki végigkísérte a zürichi vasútállomásról Orbán Viktort, amint a kis ducira tömött hátizsákjával elmegy pont ebbe a bankba egy félreeső kis utcában, majd nemsoká kijön onnan, hátizsák nélkül, elégedett mosollyal? Pláne, hogy még mikrobuszok is vannak a kép előterében!

  fidesbank
  Fotó: Olvasói fotó

  Valójában viszont a kép Szicíliában készült, a Fides S.p.A. pedig egy 1947-ben alapított olasz bank, amely 2007-ben csatlakozott a Banco Desio csoporthoz. (A latin fides szó, ha valaki nem tudná, azt jelenti, hogy hit, bizalom, hűség, megbízhatóság, szóval ideális egy ilyen értékeket árasztó bank nevének.)