Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez csak egy példa a sok nézői sztori közül, amik Jimmy Fallonhoz érkeztek be a #ThatWasCold hashtagre. A népszerű showman arra kérte nézőit, hogy osszák meg vele azokat a sztorikat, amikor valamilyen különösen nagy alázást, oltást, verbálist gyomrost kaptak valakitől. A legjobbakat Fallon a lenti videóban olvassa fel...

  ...de a BoredPanda is közölt egy válogatást. Álljon itt egy ebből is:

  Megtudtuk, hogy a feleségem terhes. Apámmal megosztottam a hírt, és azt mondtam: "Alig várom, hogy megtanítsak a kölyöknek mindent, amit tudok."

  Mire ő: "De mit csinálsz, ha véget ér az a 10 perc?"

 • Amikor az ember már azt hitte mindent látott, felbukkan a semmiből egy videó, amitől a cipőtalpánál keresi az állkapcsát. 1966-ban Duke Ellington trió formációval játszik Joan Miró katalán művésznek. A pár perces videó tele van szuper részletekkel, ha nem lenne elég a háttérben elégedetten bazsalygó Mirót bámulni lefagyva. Alapból a jazznek a piano trio az egyik legjobb változata, amióta egyenként levágták a hangszerekről a klasszikus ritmusszekció kötelező frázisainak láncait, nagyban köszönhetően Bill Evans zseniális klasszikus triójának Scott LaFaroval és Paul Motiannal. 

  Elképesztő a dobos Sam Woddyard seprűzése, ami legalább annyira gazdag és elbűvölő, mint Miró vonásai, formái. Ráadásul a lazaságát aláhúzza pirossal háromszor azzal, hogy fog egy pergőt, egy lábdobot, utóbbi tokján a legnagyobb természetességgel trónol. 

  Duke ELLINGTON & Joan MIRO - 1966 from LES INTROUVABLES EN CINÉMA on Vimeo.

  2019-11-18 21 57 12-Duke ELLINGTON & Joan MIRO - 1966 on Vimeo.p
  Fotó: vimeo
 • 100 ember, nők és férfiak együtt álltak ki a Nyitottak vagyunk és ELLE magazin közös kezdeményezésében azért, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan esélyeket és lehetőségeket kapjanak a munkahelyükön. A Közös Ügy nevű kampányban cégvezetők arcukkal és nevükkel álltak ki az ügy mellett és tesznek vállalásokat, hogy ez minél több helyen megvalósuljon. További cégek és vezetők csatlakozását várják.

   “Országos kutatások szerint ma még a nők az előléptetések során gyakran szembesülnek hátránnyal, ritkábban jutnak szóhoz a nyilvánosság előtt a szakmájukat érintő kérdésekben, és ugyanolyan munkakörben átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak.” - így kezdődik az a nyilatkozat, amelyet azok a cégvezetők és cégek fogadtak el, akik vállalták hogy Magyarországon először ötven cégvezetővel együtt, nyilvános kampányban, arcukat és nevüket vállalva állnak ki azért, hogy ez megváltozzon.

  „Pozitív változásokra van szükség, és szerencsére többségben vannak azok, akik erre vágynak. A Nyitottak vagyunkkal szeretnénk segíteni felgyorsítani ezeket a folyamatokat” – mondta Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője. Az ötven cég között az Index is szerepel.