Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Most, hogy már kevesebb mint két hét van hátra karácsonyig, jól esik csak úgy lófrálni a belvárosban, megmártózni az adventi fényekben, nézni, ahogy visszatükröződik a forgalom a körúti kirakatok táblaüvegeiben. Talán másoknak is feltűnt, és tűnődnek is rajta, vajon mi lehet az oka, hogy idén mintha szegényesebb lenne az üzletek ünnepi öltözete? Pedig a körúti karácsonyi hangulatot nemcsak az önkormányzati fénygirlandok, lámpaoszlopokra szerelt hullócsillagok, fatörzsekre tekeredő fényszőnyegek alkotják, hanem ugyanúgy részei a boltok portáljai is.

  A korábbi években, évtizedekben szinte egymással versenyeztek a butikok, játékboltok, ékszerüzletek, vegyeskereskedések, hogy ki tud pazarabb ünnepi dekorációval előrukkolni, idén megmintha csak fásultan legyintenének az egészre, és a többség eleve nem is foglalkozik a szezonális kirakatrendezéssel. Itt egy csokor keresetlen fotó a karácsonyt valamennyire felvállaló kirakatokról, ha végignézték, szavazzanak:

  Azt gondolom a körúti karácsonyról, hogy...

  • 20
   idén szegényesebb, régen fényűzőbb volt
  • 20
   nem hat meg a körúti helyzet, webshopokban vásárolok
  • 16
   a plázákban jobban megy a boltoknak, ott jobb a hangulat is
  • 3
   szép, idén se rosszabb, mint korábban
 • Ki ne érezte volna már úgy, hogy nem halad a munkájával, hogy elöntik az otthoni feladatok, hogy nem tudja mederben tartani az életét, hogy csak úgy elfolynak a napjai? 


  Feltételezhetőleg ezekhez hasonló gondolatokat igyekezet illusztrálni az ukrán performanszművész, Bogdan Moroz.

   Az elárasztott Velencében egyébként nemrég az Index is forgatott.

 • Hálistennek nem csak hazánkban járnak a britek kocsmázni, hanem végre elkezdték felfedezni otthon is a vendéglátóipari helyiségeket, írja a Guardian

  Míg az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent a pubok száma az Egyesült Királyságban, addig a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint 2019. márciusában 39 135 kocsmát számoltak össze – ez 320-szal több az egy évvel azelőtti adathoz képest. 

  Szívszorító volt az elmúlt évtizedben a kocsmák bezárása, főleg a különböző adó- és alkoholjáradék-változások miatt – de remélem, hogy a mostani adatok a trend visszafordulását hozzák

  – mondta egy vendéglátóipari szoftverekkel foglalkozó cég vezetője, Patrick Clover. A Guardian szerint a kormány adócsökkentő intézkedéseinek is köszönhető, hogy a kocsmák száma idén növekedésnek indult.

  A több kocsmát lefedő Brit Sör és Pub Szövetség (BBPA) adatai viszont még nem jöttek ki: a tavalyi adatok stabil, de lassuló csökkenést mutattak még ott is, így csak remélik, hogy a 2019-es számok már növekedést hoznak majd. 

 • Amikor Olivia Newton-John felajánlott ikonikus fekete bőrdzsekije elkelt egy jótékonysági aukción 243 200 dollárért (megközelítőleg 70 millió forint), akkor azt hitte a színésznő, hogy egy jó dologért elbúcsúzott a ruhadarabtól.

  Viszont a szerencsés licitáló, aki magát csak a legnagyobb rajongónak definiálta, másképp döntött. Az anonimitás homályában maradó vevő, a Julien Aukció Facebook-oldalára feltöltött videóban az alábbi szavakkal adta vissza:

  Ez a kabát a tiéd és a kollektív lelkeké, akik szeretnek téged, akiknek te vagy a filmzene az életükben. Nem szabad, hogy egy milliárdos szekrényében pihenjen...

   Mikor Newton-John rájött, mi van a rózsaszín dobozban, megdöbbent. 

  Ezt most komoly?

  – kérdezte, mielőtt megölelte a férfit.

  Ez a legédesebb dolog.

  A magát megnevezni nem kívánó úr, az aukciós ház szerint orvos és orvostechnológiai vállalkozó.

  Grease-Jacket-Auction CNNPH
  Fotó: Julien's Auctions / Facebook

  A kabáthoz tartozó 1978-as filmben hordott passzos bőrnadrágot külön adták el a november 2-i aukción, a vártnál kétszer nagyobb összegért, 405 700 dollárért kelt el. Ezt az összeget az ausztráliai Olivia Newton-John nevű rákkutató és wellnessközpont kapta. 

  Miután a kabátot nagy örömködve átvette az adományozótól, a férfi megkérdezte, hogy kiállítja-e a kabátot a róla elnevezett rákkutató intézetben. Amire egy lelkes igennel felelt Newton-John. 

  Olivia Newton-John úgy döntött, hogy több mint ötszáz, a karrierje során gyűjtött tárgytól szabadul meg az aukción, hogy ezzel segítse a rákkezelő központját, miután harmadik alkalommal diagnosztizálták mellrákkal idén augusztusban. 

  A sikeres aukció után 2,4 millió dollárt, 690 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek.

  Az aukciós ház arra kérte a sikeres licitet tevőket, hogy küldjenek egy fotót magukról a megvásárolt tárgyakkal, és egy személyes üzenetet, amiből készítenek egy albumot Newton-John számára. 

  via CNN