Sándor, Ede
6 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A férfi futballmeccseken is elcsattan egy-egy pofon, sőt durva belemenések sem ritkák. Mégis, ami női meccseken elő szokott fordulni néha, arra férfi nézők is felszisszennek. A női U17-es Eb-selejtező elitkörében látottakra már nehéz szavakat találni.

  A szombati svájci-orosz meccsen szabadultak el az indulatok. A svájciak csapatkapitánya, az amúgy orosz származású Ell Lustjina hátulról egy hatalmasat rúgott az oroszok ghánai származású játékosába, Zhoze-Diana Pamen Tchatóba, aki visszafordulásból egy hatalmas jobb horoggal küldte meg ellenfelét. Lett is nagy perpatvar az egészből, a két vétkesnek természetesen azonnal járt a piros lap. Ja, futball is volt, Svájc 0-2-ről 4-2-re fordítva legyőzte Oroszországot.

 • Nem elég, hogy – mint megírtuk – a kormány által nyilván bőkezűen megfizetett kreatívoknak sikerült a meghitt családi hangulatot a Distracted Boyfriend, vagyis „Elvont Figyelmű Barát” mémjének két szereplőjével illusztrálni, most Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő rátalált még egy fontos reklámra ugyanezekkel a szereplőkkel:

  Az Európai Parlamentnek egyébként minden évben vannak gyakornoki programjai, amelyek vélhetően éppen olyan népszerűek, mint a félrekacsintós fotómodell. 

 • Azt írja a South China Morning Post, az egyik angol nyelvű kínai lap, hogy a kínai közösségi hálózatokon új, a szokásosnál kevésbé életveszélyes kihívás ütötte fel a faját: a pretending to fly (tettetni a repülést) nevű. A játék lényege, hogy olyan képeket készítenek az internetezők, mintha egy repülőgépben ülve kinéznének az ablakon.

  A hatást nagyon könnyen el lehet érni azzal, ha az ember egy megfelelő képet megnyit a telefonján, odatart a kijelző elé valamilyen flakont, tipikusan mosószerest, és közelről készít egy fotót.

  Aztán persze vannak extrémebb megoldások is, mint például a fenti képen, ahol az látható, hogy valaki egy vécédeszkát tart a lapostévé elé.

 • Barátom, kollégám, sőt, mondhatni, főnököm, Attila a hétvégén, egészen pontosan vasárnap a helyszínen nézte meg a Catania – SS Juve Stabia meccset. A Catania, ahogy mondani szokás, egykor szebb napokat látott együttes, a hatvanas években a Serie A középcsapata voltak, egy szezonban még az akkor eléggé mélypontot lévő Juventust is megelőzték, de legutóbb, a 2012-13-as szezonban is 8. helyen zártak, ehhez képest most a Serie C-ben játszanak. A Juve Stabia, amely az elmúlt 86 évben háromszor szűnt meg csőd miatt – legutóbb 2001-ben – öt éve esett ki a másodosztályból. A két csapat a harmadosztály első és harmadik helyén áll, szóval igazi rangadót játszottak. Ez meg is látszott a nézőszámon is, húszezren voltak kinn a cataniai stadionban (a hazaiak nyertek 1-0-ra, de így is 6 pont a hátrányuk).

  catania2
  Fotó: Tóth-Szenesi Attila

  A magyar fociban egy osztállyal feljebb volt látszólag rangadó: a tavaly kiesett két csapat, a Vasas és a Balmazújváros játszott egymással. A vége 3-2 lett, de ez mindegy is, rangadóról itt szó sem volt, a Balmaz két helynyire van a kieséstől, a két éve még NB I.-ben bronzérmes Vasas ugyan a 6. helyen áll, de 10 pontnyira a dobogótól, a feljutásra lényegében esélytelenül. És hát a lelátó is ennek megfelelően nézett ki, úgy saccoltam, lehettünk nagyjából hétszázan.

  vasasbalmaz
  Fotó: Haász János