Márk
12 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Már megnézhető a mozikban a tömegek által várva várt Bosszúállók: Végjáték (a spoilermentes kritikánk meg itt olvasható el róla), de az őrület természetesen nem szorítkozik a mozi falai közé, hetek óta a net is tele van ilyen-olyan bosszúállókos dilikkel. A legújabb ilyen az az oldal, ahol egy szelfi feltöltése után bárki belehelyezheti magát valamelyik filmbeli hős szerepébe.

  Az oldal a feltöltött két dimenziós fotóból pikk-pakk (na jó, egy kis várakozás után) készít egy 3d-s modellt, amelyet aztán beledolgoz egy-egy kivágott filmjelenetbe, és már kész is a személyre szabott szuperhősös gif. Az eredmény ahhoz képest egész jó, hogy milyen minimális erőforrást igényel, de a tökéletestől azért messze van. Én például ilyen Doctor Strange lennék:

  avengethem.gif

  Egyelőre 18 gif közül lehet választani ízlés szerint. Aki még többet akar bohóckodni, az meg letöltheti mobilra a Morphin nevű appot, amelynek a technológiájára az oldal is épül, csak éppen az appban jóval nagyobb a választék, mert nem korlátozódik szuperhősökre a gifkínálat.

 • Meglehetősen furcsa kalandba keveredett egy Nelson névre hallgató fakó keselyű, amit kémkedés miatt börtönöztek be egy időre Jemenben. Természetesen tévesen, nem is nagyon lett volna különösebb oka a kémkedésre Nelsonnak, aki amúgy Bulgáriából indult el nagy útjára.

  Az AFP sztorija szerint a kétéves állat szárnyát 2018 szeptemberében látták el műholdas jeladóval, amit a kormány oldalán álló, a húszi felkelőkkel harcoló katonák kémeszköznek véltek, ezért bebörtönözték, nehogy érzékeny adatokat juttathasson a felkelőkhöz.

  Végül egy állatvédő szervezet 12 napi munka árán kiszabadította Nelsont, akinek eltört a szárnya – de nem biztos, hogy a fogság miatt.

 • Egy fészekből kiesett bagolyfiókát talált egy férfi a kertjében a Békés megyei Dobozon. A madarat magához vette, majd rendőröktől kért segítséget. 

  A telefonhívás után két közlekedési rendőr sietett a férfi és a kisbagoly segítségére. Egyikükről kiderült, hogy van egy ismerőse, aki a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre, őt kérték meg, hogy vegye át az állatot. 

  A rendőrök ezután elfuvarozták a fiókát a természetvédelmi őrhöz, aki megetette, ellátta az állatot és biztosította a rendőröket arról, hogy elviszi a nemzeti parkba, ahol gondját viselik majd, happy end!

  (Police.hu)

 • Én fogom elbírálni a beküldött cuccokat, de nem hiszem, hogy jelenleg van az interneteken olyan kurrens tartalom (tehát az egy pörgőrugással hat traktort is arrébb tessékelő hindu harcművész nem játszik) ami többet tud annál a filmnél, aminek a főszereplője egy lelkipásztor, aki Kínába utazik egy családi tragédiát követően, mert ott úgy véli, megnyugvást lel a lelke. Lehet, hogy ez is összejön neki, de az biztos, hogy birtokába jut egy ősi képességnek:

  Ha kell, dinoszaurusszá alakul.

  Ez első körben megzavarja a kis lelkét, de aztán inkább beszáll a gonosz elleni harcba. Nyáron már lesz valamelyik online áruházban.