Júlia, Rita
12 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség oldalára két halálos baleset, egy szociodráma és a napi migránsstatisztika közé néha elrejtenek szívet melengető sztorikat is. Most például arról osztottak meg fotókat, hogyan mentettek meg a napokban Szegeden két állatot is. 

  Először múlt csütörtökön egy ereszcsatornába szorult nyesthez hívták őket segítségül. Mint írják,

  a rendőrök szétszerelték a csatornát összetartó bilincseket, majd kiszabadították a megrémült négylábút. Ezután egy közeli fás-bokros területen szabadon engedték.

  Három nappal később egy árva bagolyfióka miatt riasztották a rendőröket.

  A kis pelyhes valószínűleg kiesett a fészkéből és egy épület mellé húzódott. A járőrök a madarat befogták, majd a Szegedi Vadasparkba szállították. Ott a kis fülesbaglyot megvizsgálták és befogadták.

 • A seriff-helyettes ült abban az autóban, ami egy vonattal ütközött tegnap az amerikai Midland megyében, egy vasúti átjáróban. Az esetről készült videón jól látszik, hogy a megkülönböztető jelzést használó jármű a piros jelzés ellenére hajt fel a sínekre, miután elhaladt a szerelvény. Arra azonban nem számított a sofőr, hogy az ellenkező irányból is érkezik egy vonat, ráadásul nagy sebességgel:

  A mozdony felborította és félresöpörte az autót, a seriff-helyettes szerencsére könnyebb sérülésekkel, főleg zúzódásokkal megúszta az esetet.

  seriff
  Fotó: youtube

  Könnyű lenne kárörvendően elítélni a sofőrt, de ne tegyük: a seriff-helyettes közvetlenül az eset előtt kapott egy riasztást, egy légzési problémákkal küzdő, fulladozó csecsemőhöz sietett volna. A jó hír, hogy a másik jármű eljutott az újszülötthöz, és még időben beért vele a kórházba.

 • David Saint-Jacques, a kanadai űrhivatal űrhajósa mutatja meg nekünk a Nemzetközi Űrállomáson:

  Ha nincs gravitáció, a méz nem folyik le, viszont szép menetet lehet rá tekerni. Ez ugyan csak játszadozás, ami a YouTube kedvéért készült, de az asztronauták rendszeresen végeznek hasonló komoly kísérleteket is, amikor különböző tulajdonságú folyadékok viselkedését tesztelik a mikrogravitációban. Ezeknek a kísérleteknek az eredményei később jól jönnek üzemanyagtartályok és más, folyadékkal érintkező rendszerek tervezésekor.

  (CNet)

 • House-of-Cards-TV-show-on-Netflix-season-4-canceled-or-renewed-5

  A Statista infógrafikáján az látszik, melyik tévésorozatoknál a legnagyobb az eltérés az egész széria átlagos értékelése, és a legutolsó rész értékelése között (IMDB nézői szavazatok). Vagyis melyik sorozat zuhant a legmagasabbról a legmélyebbre: Infographic: Great Final Episode Letdowns | Statista You will find more infographics at Statista